<

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:33 | 1.12.2019 / Новини /
Перегляди
25
/ Коментарі відсутні

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день було започатковано в 1998 році. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – привернути увагу громадськості до даної проблеми.

Про це повідомляє Укрінформ.

СНІД – синдром набутого імунодефіциту – це кінцева стадія інфекційного захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). Цей вірус вражає спеціальні клітини крові (лімфоцити), які відповідають за захист організму людини від різних мікробів та пухлин, і поступово вбиває ці клітини. Імунітет організму повільно, протягом багатьох місяців і років, знижується, і це призводить до виникнення різних захворювань, перш за все інфекційних, що вражають легені, органи травлення, шкіру, нервову систему та ін.

СНІД уперше виявлений у США у 80-х роках. За кілька років поширення СНІДу набуло характеру всесвітньої епідемії, що охопила населення практично усіх країн. За даними ВООЗ, від початку світової епідемії ця хвороба забрала життя понад 32 мільйонів людей.

В Україні, за даними Центру громадського здоров’я МОЗ, з 1987 року офіційно зареєстровано 341 084 випадки ВІЛ-інфекції серед громадян, зокрема 114 487 випадків захворювання на СНІД і 49 751 випадок смерті від захворювань, зумовлених СНІДом. Найбільш ураженими ВІЛ-інфекцією регіонами є Одеська, Дніпропетровська, Миколаївська, Київська та Чернігівська області, а також місті Київ.

Нагадаємо, Нововолинськ займає першу позицію в області за поширеністю ВІЛу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер