<

Які психологи повинні працювати з пораненими волинськими бійцями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:01 | 8.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
Безымянныйбла.

До роботи з волинськими військовими, які повернулися з передової, залучені практикуючі психологи з різних сфер.

Про це розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк під час презентації реабілітаційного центру для бійців АТО в вівторок,  7 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

З його слів, до роботи у Луцькому гарнізонному госпіталі залучаються працівники обласної психіатричної лікарні, психологи і Міністерства надзвичайних ситуацій, і Міністерства внутрішніх справ, і психологи, які працювали у сфері освіти. Він розповів, що волинські фахівці їздили до Києва на семінар, організований Міністерством охорони здоров’я, і такі навчання, переконує, організовуватимуться безперервно.

Підвищувати свою кваліфікацію доведеться і психологам, які працюють в районах. Здебільшого це освітянські психологи.

«Такі фахівці мають працювати в районах, вдома, в сім’ї. Адже тут  вже будуть лікуватися тяжчі випадки. В основному в районах працюють освітянські психологи, але всі обласні фахівці нині працюють за єдиною програмою», – каже Ігор Ващенюк.

Власне про те, що в Луцькому гарнізонному госпіталі працює ціла бригада психологів переконують і у Міністерстві оборони. Зокрема, минулого тижня у Львові про це говорили у медіа-кризовому центрі. Про це розповів офіцер Регіонального медіа-центру Міноборони підполковник Володимир Скоростецький під час зустрічі з волинськими журналістами.

«В Луцькому госпіталі є штатний психіатр. Про це говорили у Львові на МКЦ. Крім того, у Луцьку працює ціла бригада психологів-волонтерів. Усі, хто повертається, мають пройти освідчення. До прикладу, у Львові пройшли освідчення 900 чоловік, в психіатричній лікарні лежать 30 військових. Це не означає, що вони потребують психіатричного лікування, вони там проходять реабілітацію. Та, на жаль, у наших людей ще є упереджене ставлення до психологів, яких прирівнюють до психіатрів», – каже він.

Та величезна проблема в сьогоднішніх умовах – це те, що інститут військових психологів фактично був знищений.

«Військових психологів припинили готувати, адже ми не воювали, тож потреби в них наче й не було. Їх використовували не за призначенням – вони були офіцерами з виховної роботи. А на посади психологів приходили «ліві» люди. Така практика була раніше», – каже Вадим Бакай.

Зараз, кажуть офіцери Міноборони, психологічна служба в ЗСУ потрохи відроджується. Власне, кожен командир свого часу вивчав психологію. Але цьому варто було б приділити більше уваги. Адже у військовій науці є цілих чотири спеціалізовані дисципліни. І це не «псевдонаука», а справжній інструмент маніпуляцій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа