<

Що на Волині робитимуть з безробітними

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 30.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
bezrob

Залучати до суспільно корисних робіт осіб, які отримують допомогу із безробіття, вимагають в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації 30 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Як зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, представників категорії людей, які отримують державну підтримку, можна залучати до суспільних робіт. Проте на Волині цього, чомусь, не роблять.

«Чому сьогодні на вулицях міст, сіл та селищ не наводять порядок? Чому ці люди, отримуючи кошти та через певний час, перереєстровуючись, не виконують суспільно корисних робіт? Прошу винести це питання на розгляд райрад, райдержадміністрацій, як вибудувати роботу між центрами зайнятості, райрадами та РДА щодо залучення цієї категорії людей до виконання громадських робіт», – зазначив Володимир Гунчик.

Як повідомила директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, в області на обліку перебуває приблизно 10 тисяч безробітних, а середній обсяг допомоги, яку вони отримують, становить 1003 гривні. З її слів, перешкодою на шляху залучення їх до громадських робіт є норма закону про співфінансування таких робіт (50% повинні сплачувати місцеві бюджети).

Голова ОДА зауважив, що не вважає це перешкодою та наголосив, що на Волині величезна армія людей отримує допомогу в розмірі майже мінімальної заробітної плати. Почути інформацію про те, яким чином цих людей змогли задіяти у суспільних роботах, Володимир Гунчик планує під час наступного засідання колегії ОДА.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер