<

Чи готова Волинь до виборів?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:33 | 22.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
377537 (2)

Виборчі дільниці Волинської області оснащені всім необхідним інвентарем.

Про це стало відомо 22 жовтня під час відеоселекторної наради за участі керівника апарату Волинської облдержадміністрації Дмитра Дубняка, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Дмитро Дубняк повідомив, що проведення наради-відеоселектору зумовила інформація, яку надали представники МВС та ДСНС. Так, відповідно до їхніх звітів, на виборчих дільницях області є чимало порушень, зокрема в непоодиноких випадках відсутні металеві сейфи, медичні аптечки, додаткове освітлення та незабезпечений стаціонарний телефонний зв’язок. Тоді як напередодні райони та міста прозвітувались про цілковиту готовність до виборів.

«Ви не повинні приховувати інформацію. Якщо є недоліки, про це треба відкрито говорити. За вашою інформацією, ви всі недоліки усунули. Але декому все ж доведеться доповісти», – звернувся до учасників наради Дмитро Дубняк.

Озвучивши наявну інформацію, керівник апарату попрохав декого з присутніх прокоментувати особливо кричущі випадки. Попередньо він розповів, що в Турійському районі вже кілька років існує проблема з приміщеннями. Проте, за його ж словами, вирішити це питання так і не вдасться. «Користуємось, тим, що є», – резюмував Дмитро Дубняк. Крім того, він зауважив, що не всі виборчі дільниці обладнані пандусами. Проте, як з’ясувалось, там нема інвалідів-виборців, або ж вони голосуватимуть вдома.

Цікавило керівника апарату й те, як збираються вирішувати проблему в Шацькому районі, де із 29 автівок, що обслуговуватимуть виборчий процес, лише 14 пройшли технічний огляд.

Опісля Дмитро Дубняк попрохав представників Ковельського району пояснити, чому відрізняється інформація надана міськрайвідділом і працівниками МВС та ДСНС. Голова Ковельської РДА Юрій Поліщук запевнив, що всі 93 дільниці абсолютно готові до виборів. Всі недоліки владнали, зокрема передали необхідну кількість засобів для пожежогасіння та вирішили питання з відсутністю стаціонарного телефонного зв’язку на останній із дільниць.

Дмитро Дубняк попередив голову РДА, що обов’язково перевірить, чи відповідає дійсності надана ним інформація.

Так само у повній готовності до виборів запевнив і голова Камінь-Каширської РДА Сергій Дмитрук. За його словами, дільниці укомплектували медичними аптечками, засобами пожежогасіння та сейфами. Єдине, що не вдалось зробити – забезпечити стаціонарний телефонний зв’язок, проте і цю проблему вирішили за допомогою мобільного.

Доповіла про готовність дільниць до виборів і голова Ратнівської РДА. На території цього району 49 дільниць не мали додаткового освітлення. «Скрізь закупили ліхтарі та свічки», – переконувала вона.

Заступник Луцького міського голови Юрій Вербич також доповів про цілковиту укомплектованість дільниць і запевнив, що в обласному центрі ніяких проблем, пов’язаних і позачерговими парламентським виборами, нема. «Мені здається, за такими дріб’язковими питаннями можна не помітити глобальних», – підкреслив він.

Дмитро Дубняк подякував учасникам наради за інформацію. «Не хочу, щоб голови виборчих дільниць думали, що ми керуємось суб’єктивною інформацією. Краще перестрахуватись і перепитати, адже ми повинні ці вибори провести достойно», – наголосив керівник апарату.

На завершення він звернувся до всіх служб, які повинні бути задіяні у день виборів, зокрема правоохоронців, медиків та енергетиків, з проханням забезпечити цілодобове патрулювання на виборчих дільницях.

«Всі знають, що робити та як. Тому давайте якісно цю роботу зробимо», – резюмував Дмитро Дубняк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер