<

У Нововолинську почали більше красти, – прокуратура

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:05 | 10.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
27005-1u

Прокуратура Волині зазначає, що цьогоріч у Нововолинську зменшилась кількість розбійних нападів серед місцевих підлітків, однак почастішали крадіжки.

У прокуратурі міста Нововолинська за участі представників правоохоронних органів та органів державної влади провели міжвідомчу нараду, на якій обговорено криміногенну ситуацію в підлітковому середовищі та заходи, необхідні для її покращення, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Розпочинаючи нараду, прокурор міста Нововолинська Олександр Шпота зауважив, що у місті впродовж 9 місяців 2014 року 16 неповнолітні вчинили 30 кримінальних правопорушень (за аналогічний період минулого року 12 неповнолітніх скоїли 28 кримінальних правопорушень).

До Нововолинського міського суду наразі направили 10 обвинувальних актів щодо неповнолітніх.

Цьогоріч нововолинськими підлітки не вчиняли особливо тяжких злочинів. Зменшилася й кількість вчинених ними хуліганств та розбійних нападів. Натомість зросла кількість крадіжок.

Насамперед підліткова злочинність зумовлена неналежним виконанням батьками дітей батьківських обов’язків, що вимагає відповідного реагування працівників кримінальної міліції у справах дітей.

2014 року 55 батьків юних нововолинців притягнуто до відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей.
Не останньою причиною зростання підліткової злочинності є неналежна організація виховного процесу установами і закладами освіти, а також те, що лише кожен четвертий нововолинський старшокласник у позашкільний час відвідує гуртки та секції.

Наголосив прокурор Нововолинська й на тому, що в місті необхідно посилити роботу з виявлення фактів продажу неповнолітнім спиртного у торгівельних закладах. При цьому осіб, які такі напої реалізовують, потрібно притягувати до найсуворішої відповідальності, передбаченої законом.

Учасники наради узгодили низку спільних заходів задля попередження вчинення неповнолітніми мешканцями Нововолинська злочинів у подальшому, а також забезпечення додержання прав дітей, які вступили у конфлікт із законом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа