<

У Міноборони відповіли на звернення батьків волинських бійців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 24.09.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
123_1

У Головному управлінні по роботі з особовим складом Збройних Сил України  розглянули рішення Волинської обласної ради від 29.08.2014 №29/2 «Про підтримку звернення батьків та рідних військовослужбовців Волинської області до Президента України щодо військово-політичної ситуації на Сході України».

Полковник пояснив, що принцип перебування всіх українських бійців на Сході одинаковий, і івиведення із зони АТО бійців з одного регіону може призвести до підвищення соціальної напруги, – повідомляє «Новости и события  мира».

«Перебування на даний час військовослужбовців Збройних Сил України у східних областях України обумовлено вимогами статті 17 Конституції України.

Звільнення (демобілізація) військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації, в особливий період, здійснюэться у порядку, визначеному статтею 26 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, і може бути проведено за умов стабілізації воэнно-політичної обстановки в України, після прийняття Президентом України рішення про демобілізацію. Час та порядок проведення демобілізації в державі визначаэться відповідним Указом Президента.

Відповідно до Указу Президента України від 21.07.2014 №607 “Про часткову мобілізацію” проведено наступну чергу мобілізаційного розгортання, яка покликана створити умови для ротації військовослужбовців призваних за мобілізаціэю та позитивно впливатиме на хід виконання завдань антитерористичної операції.

Ротація військовослужбовців, як складова відновлення боэздатності та зміцнення морально-психологічного стану особового складу, буде проводитись в складі військових частин і підрозділів відповідно до визначених планів та дозволить зменшити навантаження на ті військові частини (підрозділи), які тривалий час виконують визначені завдання.

Призов військовослужбовців на військову службу з запасу проходив рівномірно в усіх регіонах України. Виведення із східних областей України військовослужбовців одного з регіонів держави може призвести до підвищення соціальної напруги у суспільстві і негативно впливати на морально- психологічний стан військовослужбовців Збройних Сил України.

Стосовно колишнього командира військової частини А2331 повідомляю, що наказом Міністра оборони України, на полковника Яцківа В.В. було накладене дисциплінарне стягнення.

З метою його реалізації відповідно до вимог підпункту 3, пункту 82 “Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України” наказом Міністра оборони України (по особовому складу) від 08.08.14 № 451, офіцер був призначений на нижчу посаду». Лист підписав тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління  по роботі з особовим складом  Збройних Сил України полковник  В. Покотило”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця