<

У Луцьку не економія газу, а бутафорія, – депутат місьради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:23 | 29.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
ot-gazovogo-topora-do-energeticheskoy-roshchi

Депутати Луцької міськради просять зробити перерахунок коштів, які нібито заощаджують на відключенні гарячої води лучанам по буднях. Мовляв, городяни більше витрачають газу гріючи воду у виварках, і це не економія.

Про це йшлося під час 65-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 29-го жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

«Сьогодні у нас тотальна економія газу. Однак наші мешканці використовують цей газ гріючи виварки, каструлі, щоб помитися. То це не економія, а бутафорія. Тому я прошу, щоб ви, Миколо Ярославовичу, дали завдання економістам, щоб вони перевірили, чи дійсно є економія», – виступив із депутатським запитом до мера депутат Андрій Козюра.

Як зауважив Луцький міський голова, для міста «врізали» ліміти газу не на 30%, як говорили, а на 35%. Окрім того, пояснює градоначальник, на підігрів води необхідно 2.2 мільйона кубометрів газу та на опалювальний сезон в місяць – 11 мільйонів гривень.

«Зараз ми маємо на місяць максимум 8 мільйонів кубометрів газу, тобто його навіть на опалення не вистачає. Тому ми сьогодні збираємо пропозиції, будемо їхати в Кабмін й відстоювати, щоб нам дали ще 4 мільйони кубометрів газу і ми могли нормально у суботу і неділю подавати теплу воду», – відповів Романюк.

Та додав, якщо в Луцьку буде перевикористання лімітів газу, то почнуть працювати антикризові заходи: блакитне паливо вимкнуть для цукрового заводу, підшипникового, автозаводу, далі «потухнуть котельні».

«Ми робимо усе, що можемо, хай лучани вибачать», – додав мер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер