<

У Володимирі діти почали хворіти на гепатит

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:03 | 24.09.2014 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
1345281014_petrushki.net_gepatit.-detskiy-gepatit-i-sovety-roditelyam
На Волині зареєстровано частішають випадків захворювання на гепатит А.
У поточному місяці зареєстроване групове захворювання вірусним гепатитом А серед учнів села Сошичне Камінь-Каширського району, – повідомляє Волинський інформаційний портал з посиланням на прес-службу Волинської санепідемслужби.
Санепідемстанція розробила План локалізації та ліквідації вогнища.
Найбільш ефективним методом є проведення щеплень особам, які мали контакт із хворими. Відповідно за кошти місцевого бюджету закупили 60 вакцин для школярів. Однак їх недостатньо для того, аби уникнути епідемічної ситуації. До того ж у Камені-Каширському вірус поширився й у дитсадку, а відповідно може відбутись інфікування вихованців та працівників закладу.
Складна ситуація і у Володимирі-Волинському, адже там зареєстровано дев’ять хворих, до того ж це діти до семи років. Відповідно є загроза епідемії у чотирьох дитсадках. У санепідемслужбі наголошують, що діти, які захворіли, не мають жодного щеплення, які б мали вберегти від цієї хвороби.
Держсанепідемслужба в області стурбована ситуацією, що склалась у зв’язку з низьким рівнем охоплення профілактичними щепленнями. З початку року проти поліомієліту прищеплено 28% дітей, проти дифтерії – 10%, проти кору – 25%, проти туберкульозу – 37% при рекомендованому Всесвітньою організацією охорони здоров’я не менше 95%.
Причиною цього є недостатнє забезпечення області необхідними вакцинами. Зауважимо, що вакцини для більшості щеплень були російського виробництва, а відповідно зараз вони не надходять в Україну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер