<

У будинку сім’ї загиблого бійця благодійники встановили індивідуальне опалення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:42 | 3.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
PM938image001

У  будинку родини загиблого бійця батальйону «Світязь» Володимира Іщука встановили індивідуальне опалення.

Про це повідомляє Волинський інформаційний портал з посиланням на прес-службу фонду.

У суботу, 4 жовтня, минає сорок днів від дня смерті бійця батальйону «Світязь» Володимира Іщука. Нині йому було б тридцять. Чоловік народився та все життя провів на Волині.

Військову службу ніс у Полтаві та Новограді-Волинському. Повернувшись з війська, в селі Підгайці Луцького району, де сьогодні проживає його родина, ремонтував взуття. Одружився та разом із дружиною Наталією виховували двох дітей: трирічного Станіслава та десятимісячну Анну.

Свого сина Марія Іванівна Іщук, витираючи сльози, називає справжнім патріотом України. Каже, Володя не пропускав жодного майдану. А коли почалися події на Сході, добровільно пішов та записався в батальйон.

«Майдан – це його все, це його життя. Як тільки в Україні якісь заворушення, він завжди на Майдані», – пригадує матір Володимира Марія Іванівна, показуючи світлини ще малого сина.

Нині на господарстві Іщуків за старшого брат Володимира – Віктор. Хлопець заробляє на життя виготовленням музичних інструментів та сувенірної зброї. Також допомагає матері та невістці поратися по господарству. Так і живуть. Каже, краще б він опинився на місці брата, адже тепер напівсиротами залишилось двоє малолітніх дітей. «Володя завжди старався робити все самотужки, ні від кого не очікував допомоги. Як тільки оголосили про набір добровольців до війська, одразу пішов», – зауважив Віктор Іщук.

З онукою на руках, Марія Іванівна Іщук показує на камін, який власними руками в спальні зробив син Володимир. Каже, в хаті завжди було прохолодно, а малі діти потребували тепла.

Вже нині, після смерті Володі, обігріти будинок та літню кухню Іщуків допомогли меценати з благодійного фонду «Волинь-2014». Керівник підприємства «Волинь-зерно-продукт» Євген Дудка, дізнавшись про смерть хлопця, одразу відправив своїх працівників до обійстя, де проживав чоловік. Разом із спеціалістами «Волиньгазу», вони зробили індивідуальне опалення. Допомогу Іщукам надали і парафіяни місцевої церкви, придбавши холодильник.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця