<

Українських бійців лікують в холодних коридорах, – волонтер

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:00 | 30.09.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
poranenyj_gospital_armija

Українські військові госпіталі не можуть забезпечити нормального лікування поранених бійців, а приватні клініки не поспішають їм у цьому допомагати.

Солдати, які віддають за Україну свої життя, з жахливими ранами лежать в холодних коридорах, – повідомляють Факти.

Російська агресія викликала небувалу хвилю патріотизму в Україні. Бачачи тяжке становище наших бійців в зоні АТО, волонтери, активісти різних громадських організацій і груп, та й просто тисячі небайдужих громадян намагаються допомогти їм.

Тим часом представники державної влади та чиновники раз у раз виявляють жахливі черствість і байдужість до захисників країни.

Взяти, приміром, умови утримання поранених бійців АТО в госпіталях.

“Військовий госпіталь у Луцьку. Поранені лежать навіть у коридорах. Якби не знала, що ці фото зроблені вчора, подумала б, що знімки з часів Великої Вітчизняної війни. І це все при тому, що в Україні десятки приватних клінік, сотні мільйонерів і мільярдерів, а солдати, які віддають життя за нашу Батьківщину, з жахливими ранами лежать в холодних коридорах! В Києві такого немає, тому як вкрай рідко, але все ж приїжджають члени уряду, з камерами і для протоколу. Приватні клініки беруть тільки тих, і їх одиниці, під яких вони зможуть зібрати кошти з громадян України і оплатити свої витрати. Беруть до себе тільки після того, як поранені отримають все необхідне лікування в госпіталі, а в клініці вже проходять “безкоштовну” реабілітацію. Все чекаю, коли настане справедливість, і впевнена, що дочекаюся!” – Написала в« Фейсбуці »блогер і журналіст Наталія Юсупова.

А представник волонтерської групи Ірпінського військового госпіталю (поблизу Києва) Наталія Хіора-Бондаренко повідомила про іншу проблему.

По сусідству з клінікою розташований розважальний заклад – клуб «Адмірал». І вечорами там час від часу влаштовують феєрверки. Гостей закладу вони напевно радують, а от що проходять лікування бійців АТО прирікають на … безсонні ночі.

“Феєрверки проводять ввечері, ближче до 22.00, коли волонтерів в установі вже немає. Але поранені солдати почали скаржитися, ми стали звертати увагу, і це насправді проблема”, – розповіла Наталія.

За словами волонтера, розбуджені звуками феєрверку, бійці думають, що їх знову обстрілюють з “Градів”, підхоплюються з ліжок і намагаються сховатися під ліжками або біжать кудись прямо на милицях, кричать: “Повномасштабна атака! Ховайся! Рятуйся! Ясна річ, після цього вони довго не можуть ні заспокоїтися, ні заснути”, – каже волонтерка.

В госпіталі знаходяться також учасники АТО, що отримали складні форми контузії. Один з таких пацієнтів взагалі боявся виходити з будівлі – все боявся знову потрапити під обстріл. Благо, чоловіка перевели в столичний військовий госпіталь, саме напередодні чергового феєрверку.

З проханням припинити “стрільбу”  волонтери звернулися до адміністрації клубу, але там, за словами Бондаренко, їм відповіли: “Спробуйте написати відгук у нас на сайті”. Після такого вже не дивуєшся, читаючи запис, який приїжджає у відпустку боєць АТО залишив у блозі інтернет-видання “Цензор”: «На фронті здається, що разом з нами вся країна воює поруч. Повернувшись додому, розумієш: нічого подібного”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок