<

Україна вийшла з угоди з РФ про будівництво керченського переходу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:36 | 1.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
QrurgRBA.ok1

Україна розірвала угоди з Російською Федерацією про спільні дії з облаштування транспортного переходу через Керченську протоку.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак, – повідомляє Українська правда з посиланням на Інтерфакс Україна.

“Відповідно до норм цієї Угоди ми повинні були за півроку до розірвання направити дипломатичні повідомлення. Ми це зробили. І я абсолютно спокійно можу сказати, що ми цю Угоду розірвали, прийнявши це рішення на засіданні уряду”, – сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Семерак також підкреслив, що Кабмін відразу ж після свого призначення в березні прийняв відповідне рішення, але тільки зараз воно вступило в силу.

“Я переконаний, що Росія нам не брат, і не далекий родич, і навіть не доброзичливий сусід. І ніяких спільних проектів, які могли б створити коридор дружби, не буде до завершення анексії Криму і конфлікту, в якому російські війська беруть участь на території Україна”, – додав міністр.

Як повідомлялося, 21 червня 2013 року посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов повідомив, що РФ в найближчі дні передасть Україні розгорнуту пропозицію щодо будівництва мостового переходу через Керченську протоку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер