<

Сучасна молодь дуже загартована духом, – колишня повстанка. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 13.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні
IMG_5243w

У Луцьку до свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке традиційно вважають Днем УПА в Україні, привітали колишніх повстанців.

Теплу зустріч розпочали із виконання неофіційного гімну УПА «Ой у лузі червона калина», який усі присутні у залі слухали стоячи, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Захід також приурочили й до Дня українського козацтва. Його відвідав Луцький міський голова Микола Романюк, який після урочистої промови вручив відзнаки ветеранам УПА Марії Ткачук та Ользі Лавренчук за вагомий внесок у патріотичному вихованні молоді та заслуги перед країною.

«Кожен із вас – це людина-історія. Але усіх вас об’єднує те, що ви поклали життя за волю і незалежність України. Саме ви описали своїм здоров’ям, життям та кров’ю сторінки історії», – зазначив міський очільник і наголосив, мовляв, недаремно у гімні УПА співають: «А ми тую червону калину підіймемо, а ми тую славну Україну, гей-гей, розвеселимо», адже справжніх патріотів не повинна покидати віра у те, що Україна, врешті-решт, підніметься з колін.

Декілька слів про буремні роки у лавах повстанців розповіла ветеран УПА Євгенія Лісова. Так, сімнадцятилітньою, практично зі шкільної парти, вирішила вона підтримати повстанський рух та допомагати «хлопцям із лісу»:

«Збирала селом, хто що дав, і заносила хлопцям. Хтось же повинен був це робити. Молодь боролась за незалежність держави. З тих пір згадується й хороше, й погане, однак, якби мені дали можливість прожити життя спочатку, зробила б усе так само. Ми товаришували між собою й поважали одне одного», – розповіла патріотка й зауважила, що за участь у повстанському русі свого часу її засудили на 15 років вислання.

Утім, на думку пані Євгенії, тішить те, що сучасна молодь дуже загартована духом та більш патріотично вихована.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер