<

Під Києвом бійці Нацгвардії збунтувалися і вирушили “в гості” до Порошенка. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:30 | 13.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
1521725_842732439080454_6076819006938052735_n

Нацгвардійці вимагають, щоб їм видали зимову форму та екіпіровку і поводилися з ними “як з людьми, а не з худобою”.

У керівництві Нацгвардії, на базі Нацгвардії у Нових Петрівцях під Києвом 350 солдатів-строковиків збунтувалися і пішки вирушили до столиці, – повідомляє Дзеркало тижня.

Колона вирушила на адміністрацію президента, скандуючи гасла проти Петра Порошенка.

За даними джерела, перед цим бійці Нацгвардії протягом чотирьох діб вимагали виплатити їм грошове забезпечення, яке вони тривалий час не отримували.

Також нацгвардійці вимагали, щоб їм видали зимову форму та екіпіровку і поводилися з ними “як з людьми, а не з худобою”.

Солдати мають намір вимагати від президента звільнення командирів військової частини, які допустили подібне положення справ.

Перед тим, як залишити межі частини, бійці замкнули командирів у господарських приміщеннях.

Офіцери, вибравшись, намагалися наздогнати бійців і відмовити їх від походу на Київ, але безуспішно, зазначає джерело.

Між тим, командування Національної гвардії офіційно повідомило, що “проводить переговори з групою військовослужбовців строкової служби, які вийшли на акцію протесту в одній з частин під Києвом”.

“Військовослужбовці строкової служби, які відслужили відведений термін, вимагають демобілізації. В даний час між сторонами триває переговорний процес з метою врегулювання конфліктної ситуації”, – йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії, оприлюдненому 13 жовтня.

Також у прес-службі зазначають, що керівництво Нацгвардії роз’яснює військовослужбовцям “позицію держави з приводу відстрочки демобілізації і наслідків організації даної акції”, не уточнивши, про якій позиції держави і наслідки йде мова




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер