<

Психолог розповів про психологічний стан волинських бійців. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:16 | 24.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
Ukranian soldiers from the volunteer battalion Shakhtarsk walk after a training session on the outskirts of the southern coastal town of Mariupol

На Шацьких озерах триває проект “Психотерапія та психокорекція наслідків психотравм учасників АТО”.

З бійцями АТО, які потребують психологічної підтримки, працює психилог Антоній Мельник, який на своїй сторінці в мережі Facebook  розповідає про перші три дні занять із хлопцями.

“Три дні, з 20 по 22 жовтня в одному з найчарівніших куточків Волині на озері Світязь проходив психотерапевтичний тренінг з медико-психологічної реабілітації 15 військовослужбовців 51-ої бригади, які перебувають у відпустці. Звичайні волинські хлопці з усіх куточків Волині за декілька місяців перебування на Сході держави не за роками стали дорослими. Більшість з них побували в полоні, і лише декілька тижнів тому їх звільнили.  Практично всі зазнали жахів артилерійського та мінометного обстрілу. Практично всі в тій чи іншій мірі мають наявні симптоми ПТСР. Маючи багаторічний досвід ведення психотерапевтичних заходів, з такою групою зустрівся вперше: новий досвід, нові враження, нові відкриття.Коли молодий юнак розповідає в деталях про події, про які ми звикли чути від сивочолих ветеранів Другої світової війни: жахіття окопного життя, артобстрілів, полону, – стає не по собі. Але такі реалії сьогодення. Цим хлопцям необхідна не просто разова медико-психологічна допомога, – вони потребують довготривалого психологічного та медико-соціального супроводу”, – розповідає психолог.

“Поки що стоїть питання про відновлення фізичного та психічного здоров’я, а для повної соціально-психологічної адаптації до умов нормального життя потрібні будуть роки. Проведені нами заходи можна вважати вдалим пілотним проектом, який започатков Ковельський Центр допомоги 51 ОМБР, підтверджує, що дану систему заходів необхідно розширювати на інші регіони, крім психологів залучати медиків, реабілітологів та інших спеціалістів. Ми готові ділитися досвідом! Наступний захід вже планується провести в більш тривалий термін, з залученнім психологів та лікарів-рефлексотерапевтів. Формуємо групу”, – зазначає Мельник.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа