<

Нововолинські терикони розберуть на будматеріали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:30 | 18.09.2014 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні
0_1a74_1af1ea28_L

У Нововолинську планують розрівняти й вивезти три терикони із небезпечними хімічними елементами, які розмиваються дощовою водою й забруднюють навколишнє середовище.
Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів облдержадміністрації сьогодні, 18 вересня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.
«Ці терикони від шахт вміщують усю таблицю Менделєєва, зокрема, там є сірка, і дуже погано, що дощова вода усе це несе в ґрунт. Ми провели усі досліди, й можемо їх розрівняти і вивезти. Раніше ми працювали на Донбасі, але самі розумієте, яка там ситуація», – розповів технічний директор проекту Василь Петришин.

Зі слів підприємця, нововолинські «гори» хочуть розібрати на шматки, відділивши вугілля, а породу використати для виготовлення будматерів. Зі слів Василя Петришина, якщо відвал біля 6 шахти вдасться успішно розібрати, то вони готові взятися і за «гори» біля першої і п’ятої вугільних шахт.

«Ми вивчили це питання, ТзОВ «Екоенергоресурси» просить дозвіл, і ми рекомендуємо його дати. Там територія – 19 гектарів», – каже начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Самосик.

Підприємство, яке хоче зайнятися відвалами, – зі Львова, тому депутати поцікавилися, куди йтимуть податки від роботи підприємства.

Представник фірми ТзОВ «Екоенергоресурси» запевнив, що є документи про створення філії у Нововолинську, що дозволить податкам осідати в місцеві бюджети.

Проаналізувавши усе, члени профільної комісії вирішили рекомендувати депутатам обласної ради надати дозвіл бізнесменам користуватися надрами під час сесії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер