<

Не бився, а оборонявся, – заступник голови райради про бійку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:16 | 22.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
20131114094507

Голова РДА на Волині першим почав бійку, а тепер робить із себе жертву нападу.

Так прокоментував конфлікт між двома волинськими чиновниками один з його учасників, заступник голови Володимир-Волинської районної ради Павло Карпюк, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини

Нагадаємо, на Покрову, 14 жовтня, Володимиром-Волинським з’явилася новина про побиття заступником голови районної ради Павлом Карпюком голови Володимир-Волинської РДА Володимира Савчука.

Як повідомлялося, після словесної перепалки голова райдержадміністрації отримав тілесні ушкодження, за цим фактом міліція розпочала кримінальне провадження.

Офіційно коментували подію лише сам постраждалий, Володимир Савчук, та голова райради Андрій Оніщук.

Ситуацію прокоментував Павло Карпюк.

Павле Вячеславовичу, прокоментуєте події, що мали місце 14 жовтня, адже у Володимирі-Волинському вони перейшли вже в категорію неймовірних чуток.

– Така інформація, згідно задумом її творців, повинна була викликати у місцевих громадян шок і обурення відносно мене. З іншої сторони можна було б створити образ жертви для політиканів-аутсайдерів, які, відчуваючи свою хиткість на владних стільцях, спробували таким ницим способом трохи підняти зацікавленість у людей до своїх персон. Що ж, відсутність ділових навиків у бюрократів дуже часто підмінялись кар’єризмом, наглістю і цинізмом, як трапилось і у цьому випадку. Так, «великі комбінатори» цієї події частково досягли своєї мети – викликали у мешканців нашого району обурення. Проте, мотив цього цілком обґрунтованого почуття у людей здебільшого інший, ніж на це сподівались організатори скандалу. Десь на емоційному рівні, узагальнюючи думки людей, правильно висловився на сесії з цього приводу депутат районної ради Кротач, з яким я цілком погоджуюсь, що «ми не для того обирали нову владу, щоб вона зараз таке чинила». Дійсно, що не для того українці такою великою ціною валили режим Януковича, щоб зараз десь у чомусь відтворювати методи того авторитарного правління.

Велике обурення після цих всіх подій виникло і у мене. З такою наглістю, брехнею і відсутністю здорового глузду, як мені довелось зіткнутись у даному випадку, я зустрівся у своєму житті вперше.

Тут мені пригадується відоме народне прислів’я «на злодієві шапка горить». Досі дивуюся, як особа, яка створила (спровокувала) ситуацію, перевела своїми діями із словесного у «рукопашний» конфлікт, а тепер ще й мій захист від агресора у цьому випадку формулює як «побиття потерпілого», робить із себе образ жертви.

То що ж усе-таки відбулося того дня?

– Тепер мені нема сенсу приховувати той факт, що між мною і обома керівниками району склались неприязні робочі стосунки. Мені, людині діловій, яка прийшла на посаду заступника органу місцевого самоврядування із бізнес-середовища, дико було дивитися як голова РДА та голова райради непрофесійно і немобільно приймають рішення.

Крім того, зі вступом пана Савчука на посаду голови Володимир-Волинської РДА, а супроводжувалося це протестами громадських активістів району та негативним висновком громадського люстраційного комітету, спокійна робота державної установи була порушена. На мою думку, це відбувалось через те, що голова РДА, замість знаходити діалог для порозуміння, ставав шукати і призначати винних.

До таких він одразу ж зарахував і мене. Тож коли громадські активісти стали висловлювали невдоволення його рішенням перенести проведення фестивалю «Коровай-сузір’я», він фактично відразу ж звинуватив мене в організації акцій проти нього. І, мабуть, вирішив у такий спосіб мені помститися.

Отож щодо події 14 жовтня у приміщенні районної ради, то все відбувалося далеко не так, як нав’язує свою бачення цієї ситуації громадськості голова РДА Володимир Савчук.

Щодо самого інциденту, зазначу, що перебувати у загальному відділі, де стався інцидент, маю право не лише я як депутат та заступник голови райради, але й усі громадяни України. Саме у цей відділ жителі району приносять для реєстрації заяви та звернення, отже, він не є режимним об’єктом, і голова РДА зобов’язаний про це знати, а не давати вказівки не пускати туди людей.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування», депутат має право на безперешкодне отримання інформації, необхідної йому для здійснення повноважень. Закон не забороняє мені перебувати у кабінеті загального відділу, тим більше, якщо я зайшов туди за документами, які необхідні були мені в процесі підготовки до сесії районної ради, адже мали бути внесені певні зміни до бюджету. Сесія мала відбутися наступного дня.

В той момент у загальний відділ зайшов пан Савчук. Одразу ж, при жінках, у грубій формі він почав висловлюватися на мою адресу і намагався вигнати мене з кабінету. Я спробував пояснити, що його вимоги є неправомірними, натомість отримав удар в обличчя і змушений був захищатися. Те, що я отримав тілесні ушкодження, підтверджують відповідні медичні висновки.

Ви звернулися до правоохоронних органів?

Я не мав бажання звертатися до правоохоронних органів і мав надію, що ця конфліктна ситуація завершиться по-чоловічому – джентльменською угодою про вичерпання конфлікту. Натомість, голова районної ради Андрій Оніщук, очевидно, вирішив використати цей інцидент як для власного піару і перевів його заледве не в політичну площину. Зокрема, на сесії районної ради, перед об’єктивами телекамер і журналістами, Андрій Оніщук розповів перекручені факти про нібито «жорстоке побиття голови РДА».

На мій погляд, це ніщо інше, як дешевий політичний хід, оскільки голова районної ради та держслужбовець пан Оніщук мав би знати, що озвучувати недоведену інформацію – незаконно. Пояснюю голові РДА, який мав би знати, що перед призначенням мене на посаду заступника голови райради я пройшов спецперевірку, підприємницькою діяльністю на сьогодні не займаюсь, бо відмовився від управлінських корпоративних прав на користь відстоювання інтересів громади. Отож, погрози перевірити, чи займаюся я нині підприємництвом, трактую як можливе подальше переслідування мене головою РДА.

Враховуючи таку ницу поведінку двох політиканів місцевого масштабу, я змушений був звернутися до правоохоронних органів, тож справа про нанесення мені паном Савчуком тілесних ушкоджень уже внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідство встановить, як же насправді відбувався перебіг подій 14 жовтня. Отоді й можна буде зробити адекватні висновки, без емоційних упереджених заяв і дешевого політичного піару.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер