<

На Донбас відправляються німецькі десантники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:50 | 6.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
384547848

Німеччина відправить на Донбас України військовослужбовців бундесверу для захисту діючої там спостережної місії ОБСЄ.

Десантники вже проходять підготовку на полігоні в місті Зеєдорф у федеральній землі Нижня Саксонія, повідомляє Bild, переклад публікації наводить “Инопресса”, – повідомляє Gazeta.ua.

Всього, за даними міноборони ФРН, до України планується відправити до 200 десантників: 150 будуть обслуговувати розвідувальні літаки, інші 50 – займатися забезпеченням безпеки спостерігачів ОБСЄ.

Солдати будуть озброєні, зазначають кореспонденти. На відправці німецьких солдат наполягала німецько-французька група експертів, яка перебувала на Донбасі з середини вересня і, ознайомившись з обстановкою, прийшла до висновку, що ОБСЄ зможе контролювати перемир’я лише в умовах безпеки і це можуть забезпечити військовослужбовці західних країн. За інформацією Bild, домовленості про співпрацю з цього питання “на полях” саміту НАТО в Уельсі досягли особисто канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд.

“Наша спільна мета – стабілізація ситуації на Донбасі, яка б згодом завершилася мирним процесом”, – заявила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер