<

На Волині 10 прикордонників притягнуть до відповідальності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:00 | 17.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
kordon(2)

На Волині правоохоронці затримали прикордонників, які неодноразово порушували закон.

Прокуратурою області проведено перевірку додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про державну прикордонну службу в Україні» в діяльності Луцького прикордонного загону, – повідомляє прес-служба прокуратури Волинію

Встановлено, що посадові особи його територіальних підрозділів подекуди неналежно збирають докази у справах про адміністративні правопорушення, а іноді у матеріалах адміністративних проваджень взагалі відсутні докази, які свідчили б про вчинення громадянами правопорушень, які ставляться їм у провину.

Неналежним є стан взаємодії органів Державної прикордонної служби України та органів внутрішніх справ щодо порядку контролю транспортних засобів, які перетинають державний кордон України.

Не завжди забезпечується посадовими особами Луцького прикордонного загону внесення достовірної інформації до бази даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України».

Виявлено також факти, коли вони не вжили заходів задля примусового повернення і видворення іноземців, які незаконно перебувають на території України.

Мають місце порушення в діях посадовців прикордонного загону і на стадії адміністративного затримання осіб.
Зокрема, співробітники відділу прикордонної служби «Рівне» Луцького прикордонного загону, затримавши громадянку Гвінеї, яка при складанні відповідного адмінпротоколу заявила клопотання про надання їй захисника, негайно не поінформували Центр з надання безоплатної правової допомоги про її затримання й без участі адвоката провели її особистий огляд, огляд речей та вилучення речей і документів, чим порушили право жінки на захист.

Задля усунення виявлених порушень прокуратурою області начальнику Луцького прикордонного загону внесено подання, за результатом розгляду якого 10 посадових осіб загону притягнуто до дисциплінарної відповідальності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок