<

На Волині хочуть легалізувати батальйон ДУК

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:38 | 5.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
DSC_0004w

Волинські бійці ДУК (Добровольчий Український Корпус) Дмитра Яроша впевнені, що їх добровольчому батальйону потрібна легалізація зі сторони держави для того, щоб воювати на рівних разом з іншими силами АТО.

Про це стало відомо під час прес-конференції представників волинського відділення Добровольчого українського корпусу при силовому блоці Правого сектора 3 жовтня, – пише ІА “Волинські новини”.

На думку командира третього запасного батальйону ДУК Віталія Ковальчука, батальйону ДУК необхідна легалізація та його визнання зі сторони держави. Адже бійці-добровольці ніяк не захищені законом та фактично такі формування не мають визначеного статусу.

Також соцмережами шириться інформація про поранених бійців, які попри власні жертви не отримують ні визнання від держави, ні статусу учасника бойових дій, що надають членам армійських формувань і Нацгвардії.

Зокрема, 18-річний боєць Сєвєр, який під час обори аеропорту Донецька отримав поранення, та ще два дні з уламками в грудях героїчно боронив об’єкт. Після цього потрапив на лікування як звичайний пацієнт, а не учасник бойових дій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер