<

На Волині планують зробити єдину інформаційну базу переселенців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:15 | 15.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
17_main

Для того, щоб отримати достовірну інформацію про категорії, потреби та кількість внутрішньо переміщених осіб на території області, створять єдину інформаційну базу.

Про це стало відомо під час наради для начальників управлінь соціального захисту населення, директора департаменту соціальної політики міста Луцька про організацію роботи органів соціальної сфери населення щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та надання соціальної підтримки населенню при оплаті житлово-комунальних послуг в середу,  15 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Як розповіла начальник відділу сім’ї, внутрішніх та зовнішніх зв’язків, відповідальна особа за здійснення обліку внутрішньо переміщених осіб на Волині Інна Бас, в області розпочали створення єдиної інформаційної бази осіб, переміщених із Криму та зони проведення антитерористичної операції, а також визначили порядок видачі довідок переміщеним особам, які перебувають на обліку.

Так, 1 жовтня прийнята постанова Кабміну «Про запровадження обліку осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції». Метою створення бази є отримання достовірної інформації про категорії, потреби та кількість переміщених осіб.

Довідка, з її слів, повинна видаватися безплатно у день написання заяви переселенцем. Внутрішньо переміщені особи для реєстрації можуть звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення та до посадової особи у складі регіонального штабу.

Постановою Кабміну визначено, що у місця компактного проживання переселенців (для прикладу, на Волині такі місця є у Ківерцівському районі та на вулиці Винниченка, 31 у Луцьку) виїздитимуть уповноважені особи для прийняття заяв. Отримуючи довідку, переміщені особи дають згоду на використання персональних даних агенцією ООН та Міжнародним комітетом Червоного хреста.

Інна Бас наголосила, що іноді мешканці Харківської області, прибувши на Волинь, називають себе переселенцями із зони АТО. Таким особам довідки не видаватимуть, адже її зможуть отримати громадяни, зареєстровані у Донецькій та Луганській областях, а також на території анексованого Криму.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця