<

На Волині переселенці можуть отримати грошову допомогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:30 | 15.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
6ad9ce0b9c4eec62943c436ec680489e

Постановою Кабміну визначили розмір грошової допомоги для переселенців аби покрити їхні витрати на поживання та комунальні послуги.

Про це стало відомо під час наради для начальників управлінь соціального захисту населення, директора департаменту соціальної політики Луцька про організацію роботи органів соціальної сфери населення щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та надання соціальної підтримки населенню при оплаті житлово-комунальних послуг в середу, 15 жовтня, – повідомляє інформаційне видання Волинські новини.

Грошова допомога надаватиметься громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України і переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, а також стоять на обліку в органах соціального захисту населення. Призначення та виплату допомоги здійснюють органи соціального захисту населення за фактичним місцем проживання (перебування) за заявою уповноваженого представника родини.

Як повідомила начальник відділу соціальних допомог, компенсацій, житлових субсидій та нагляду за призначенням і виплатою пенсій департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Маркусик, грошова допомога призначається з дня звернення та виплачується терміном не більше ніж на 6 місяців. Допомога надається у розмірах: для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти) – 884 гривні на одну особу (члена сім’ї), для працездатних осіб – 442 гривні на одну особу. Загальна сума допомоги на сім’ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2 400 гривень.

Для отримання допомоги потрібно надати заяву, копію свідоцтва про одруження, копію свідоцтв про народження дітей, письмову згоду довільної форми про виплату грошової допомоги уповноваженому представнику сім’ї від інших членів родини та згоду на обробку даних.

Перераховується грошова допомога органом соціального захисту населення на рахунок уповноваженого в банку.

Варто зауважити, що працездатним особам допомога призначається на два місяці. Для отримання допомоги у встановлених рамках на наступний період особи працездатного віку мають працевлаштуватися. Якщо з особа протягом цього терміну не працевлаштувалася, або перебуває у трудових відносинах з роботодавцями на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення АТО і фактично не працює, розмір допомоги для цих осіб на наступні два місяці зменшується на 50%, а на наступний період – припиняється.

Відмова у наданні допомоги може бути у випадку, якщо родина має житлове приміщення в регіонах України, які не є окупованими чи анексованими, має два та більше транспортні засоби, або будь-хто із членів сім’ї має на депозитному рахунку суму, що у 10 разів перевищує прожитковий мінімум (12 180 гривень). Допомога може бути припинена, коли скасоване взяття на облік, або коли виявлено факт, що родина надала неправдиві дані.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа