<

На Волині орудують “волонтери” – шахраї. Аудіо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:05 | 3.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
130
/ коментарі 2
23_11_11-moshenniki-t

На Волині працюють шахраї, які телефонують до місцевих людей і просять допомогти фінансами бійцям, які перебувають на Сході.

На щастя, шахрайка зателефонувала до одного із засновників “НВІПу” (інформаційне видання Нововолинська) – Володимира Стасюка. Гроші виманювала професійно: постійно зверталася на ім’я\по батькові, на запитання відповідала чітко та із жалісливою інтонацією, – повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

“Зателефонували мені вчора нібито з відділу Міжнародної фундації “Фонд “Оживи мрію” з номеру 067 464 78 16. Сказали, що “отримали терміновий запит від командира 12 батальйону Микити А. М. про те, що 12 батальйон обстріляли з Градів і їм терміново потрібна допомога” Судячи з тексту й манери спілкування, типовий лохотрон. Почали розмову фразами “як ваше здоров’я”, “дякувати Богу” ітд. А після того, як я відповів, що сам є волонтером, збираю кошти у своєму місті для бійців АТО й не довіряю сумнівним прохальникам, отримав: “пішов на…й” та й трубку повісили. Розмову, на щастя, вдалося записати”, –  розповідає Володимир.

Аби врятуватися від подібних махінацій, краще  жертвуйте кошти або бепосередньо сім’ям військових або надійним волонтерам.




коментарів: 2
  1. Обережно! Фінансова пастка (фішинг): Фонд Небайдужі серця – телефонні шахраї (вони ж МБФ «Оживи мрію» ЄДРПОУ 39157365, ozhivi-mriyu.com.ua). По документах ці аферисти насправді називаються БФ Небайдужі серДця, ЄДРПОУ 39202831, (044)2214719, сайт nsfund.com.ua. БФ Небайдужі серДця махлюють навіть на своєму власному найменуванні з суржиком у слові «серця». Немає в українській мові слова «серДця». Фейкові звіти та відео на сайті фонду Небайдужі серДця є звичайнісіньким шулерством. Обдурювання, обман, махінації, – головна мета діяльності ошуканців з фонду Небайдужі серДця. Не давайте гроші шахраям-аферистам з фондів-клонів: Небайдужі серДця та Оживи мрію. Допомагайте тим, хто потребує допомоги через перевірених волонтерів. Не годуйте ту бандоту!

  2. Стара тема видурювання грошей під виглядом благодійництва знову у дії. Відтепер таким шахрайством займається нещодавно створений (05.05.2014) благодійний фонд “Небайдужі серДця” (код ЄДРПОУ 39202831). На вулиці Лютеранській у Києві, яка вказана у свідоцтві, БФ «Небайдужі серця» насправді не існує. Зауважимо про навмисну помилку у найменуванні псевдо-фонду: замість слова “Серця” – “СерДця”. Цим суржиком фонд намагається ввести нас в оману. Разом з цим, телефонуючи до громадян, Фонд Небайдужі серця полюбляє представлятися від імені чиновників держструктур. На сайті фонду Небайдужі серця фейкові звіти та постановочні відео. Телефони нібито командирів батальйонів, зазначені у паперах фонду, насправді належать представникам цієї кримінальної структури. Печатки та штампи друкуються у Фотошопі. Зарплата операторів, які працюють неофіційно, – згідно сайтів про роботу від 4000 грн. плюс 10 відсотків від видуреної суми, все решта – керівникам. Волонтерів у фонді насправді немає, а навіщо, є рахунок, телефон, та апетити керівників. Насправді БФ Небайдужі серця нікому не допомагає, а є клоном МБФ Оживи мрію, та МБФ “Допоможемо дітям разом”, які відомі зароблянням грошей на ніби то допомозі глухим діткам. Будьте обережні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер