<

На Волині “займуться” пилорамами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:16 | 6.10.2014 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
284522

Оскільки на значній частині пилорам області взагалі немає найманих працівників,  то розібратися із цією проблемою просять голів райдержадміністрацій.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації в понеділок,  6 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Віталій Чуй, найбільшу частину бюджету області становить податок із доходів фізичних осіб. За станом на 1 жовтня на теренах Волині зареєстровано 11 903 суб’єкти підприємницької діяльності, протягом 2-го кварталу цього року 3129 суб’єктів (26%) виплачують зарплату, нижчу від мінімального рівня. Середня зарплата таких суб’єктів – 761 гривня у юридичних та 933 гривні у фізичних осіб. Найбільший відсоток таких суб’єктів – у Локачинському районі (37%). У Луцьку зарплату менше мінімального розміру нараховували 1156 суб’єктів підприємницької діяльності.

Віталій Чуй звернув увагу на те, що в області діють 283 фізичні особи, які здійснюють діяльність пилорам, з них 124 взагалі не мають найманих працівників. Так, у Камінь-Каширському районі діють 66 пилорам (33 з них не мають найманих працівників), у Луцьку з 27 суб’єктів 19 працюють без найманих працівників. Середня заробітна плата на пилорамах становить 1172 гривні (за мінімуму у розмірі 1218 гривень). Протягом дев’яти місяців цього року до бюджету надійшло лише 305 тисяч гривень із заробітної плати працівників пилорам, що Віталій Чуй назвав «копійками». Це питання, з його слів, винесуть на розгляд колегії облдержадміністрації.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик звернувся до голів райдержадміністрацій з закликом до кінця місяця «розібратися, хто ж на тих пилорамах працює, якщо там немає жодного найманого працівника».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок