<

На Волині відновлюють санаторій, щоб там оздоровлювати бійців АТО. Відео

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:40 | 30.09.2014 / Новини / , /
Перегляди
5
/ 1 коментар
top-photo

На Волині волонтери відновлюють Журавичівський санаторій, щоб оздоровлювати там бійців АТО.

аклад вже більше десяти років стоїть пусткою, тоє активісти почали з найпростішого – розгрібати хащі, – повідомляє ZIK.

Місцеві розповідають: за останні роки на території Журавичівського санаторію виріс справжній ліс. Тож важко повірити, що таку розруху хтось приведе до ладу. Та волонтери не спиняються: майже три десятки активістів тут ріжуть, чистять та палять сміття.

«Якби сюди приїхало допомагати людей сто, навели б порядок за тиждень. Перлина була б! Розчистили б усі алейки не лише до джерела, а й до самого села. Люди для себе зробили б. Це ж у себе вдома, не потрібно їздити в Моршин чи Трускавець», – розповідає волонтер Ярослава.

Профілакторій у Журавичах і справді унікальний. Старожили розповідають, що раніше тут лікувалося і польське панство і німецька інтелігенція. А лікарі підтверджують: у світі понад 300 санаторіїв з радоновою водою, однак не кожен із них має ще й торфяні грязі. Тому занедбаний пансіонат – знахідка для комплексного лікування солдатів, які повертатимуться зі Сходу.

«Подалі від шумного міста ми можемо надавати допомогу для тих, хто пережив стресові ситуації, хто має проблеми із нервовою системою, психікою і, навіть, опорно-руховим апаратом», – вважає лікар-реабілітолог Олег Кальчик.

Зараз санаторій – у власності держави, однак активісти шукають інвесторів, розглядають також можливість передати комплекс обласному об’єднанню інвалідів. Волонтери порахували: для функціонування закладу потрібно щонайменше 20 мільйонів гривень.

«Ми плануємо використовувати новітні технології у будуванні невеликих мобільних будинків. Грошей на це потрібно менше і вони знайдуться швидше», – припускає громадський активіст Олексій Дудич.
До розрухи у санаторії працювало близько півсотні людей. Тож, коли комплекс запрацює, з‘являться робочі місця і для тутешніх спеціалістів.

 




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа