<

На Волині волонтерів просять долучитись до реабілітації бійців АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 6.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
images

В облдержадміністрації хочуть залучити громадські організації та волонтерів до психологічної реабілітації учасників АТО.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 6 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомила заступник голови ОДА Світлана Мишковець, наказом управління охорони здоров’я від 30 вересня створено реабілітаційний центр на базі обласного госпіталю для інвалідів війни (це – 50 ліжок у складі відділень хірургічного та терапевтичного профілю). Наразі є завдання створити міні-центри на базі районних лікарень у палатах для інвалідів війни.

Відповідно до постанови Кабміну, для реабілітаційного центру у Луцьку розраховано 35 гривень щодня на харчування та 40 – на медикаменти та перев’язочні матеріали для кожного пацієнта. Потреби госпіталю можуть бути розглянуті під час сесії облради, де обговорять, яка сума повинна бути закладена для роботи центру в обласному бюджеті на 2015 рік.

Зі слів Світлани Мишковець, наразі в медичному закладі є великі потужності для розширення можливостей центру – створення реабілітаційних кабінетів та збільшення кількості ліжок. Вона закликала психологів-представників громадських організацій долучатися до роботи реабілітаційного центру. Координувати роботу психологів у межах області буде центр у справах сім’ї та молоді.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик запросив на презентацію реабілітаційного центру, що відбудеться завтра, волонтерів та представників усіх структур, що мають можливість здійснювати психологічну роботу.

З його слів, потрібно обговорити питання стосовно роботи центру. Він зауважив, що поки чує лише розмови, але не бачить практичної роботи зі надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їхніх родин.

Зі слів Гунчика, у разі потреби, під час позачергової сесії облради можна закласти в обласний бюджет та внести пропозиції у бюджет країни щодо фондів, необхідних для цієї роботи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер