<

На Волині буде центр реабілітації для учасників АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:30 | 29.09.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
thumbnail-20140909103026n
На Волині вже найближчим часом готові прийняти перших пацієнтів реабілітаційного центру для військовослужбовців із зони АТО.
Про це 29 вересня, в понеділок,  під час оперативної наради розповіла заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець, – повідомляє Волинський інформаційний портал.
Голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що в Україні створюється п’ять реабілітаційних центрів для учасників АТО. Тож перебуваючи в Києві минулого тижня, у владних кабінетах він акцентував увагу, що на Волині найбільше загиблих серед усіх областей України, 3,5 тисячі вояків повернулися в місця дислокації.
Тож вони потребують особливої уваги.
Тож очільник області домовився про звернення до уряду щодо фінансування з державного бюджету відповідного центру на Волині.
Також міські та районні бюджети повинні на 2015 рік запланувати кошти, щоб проводити реабілітацію військових з області в себе на місцях.
Заступниця Світлана Мишковець розповіла, що створення центру реабілітації йде по плану. На тижні готові будуть прийняти вже перших пацієнтів.
Окрім того, вже є домовленості про співпрацю із польським Мазовецьким реабілітаційним центром. До речі, сусіди самі проявили ініціативу, щоб поділитися своїм досвідом.
Також Світлана Мишковець розуміє, що не варто розраховувати лише на бюджетне фінансування. Тому активно впроваджують процес написання проектів. Для цього планують залучати і громадські організації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа