<

Коли у Луцьку розпочнеться опалювальний сезон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:50 | 9.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
top-photo

Попри жорсткий дефіцит газу, опалювальний сезон розпочнеться у штатному режимі.

Керівництво міста не збирається знижувати температурний режим, а тому опалюватись квартири будуть так само, як і тогоріч, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

А коли середньодобова температура опуститься до рівня 8 градусів і нижче та залишатиметься такою три доби, то «дати тепло» комунальники будуть змушені у будь-якому випадку.

Про це луцький мер Микола Романюк розповів місцевим жителям під час огляду відремонтованого двору у мікрорайоні ЛПЗ. З його слів, для опалювального сезону Україні не вистачає близько 7 мільярдів кубів газу – 16 вже є у запасах. Саме тому керівництво держави встановило певні ліміти на використання блакитного палива. Мер нарікає, що їх ледь-ледь вистачає на опалювальний сезон при умові, що він розпочнеться в листопаді.

Микола Романюк зазначив, що на опалювання будівель та квартир під час зимових морозів на потреби Луцька потрібно до 12 мільйонів кубів газу на місяць. З його слів, нині тривають перемовини України з іншими країнами світу щодо поставки газу, адже частина палива транспортується з Євросоюзу та Норвегії.

За станом на сьогодні луцьку тепломережу (а це близько 240 кілометрів труб) вже заповнили технічною водою. Таким чином планують протестувати систему, виявити протічки та вчасно ліквідувати їх для того, аби не виникало форс-мажорів на початку опалювального сезону.

«Хочу сказати – тепло буде. Жовтень доволі теплий, температура подекуди сягає 20 градусів тепла. А по прогнозах до початку листопада не буде холодів», – заявив Романюк. Зауважив також, що традиційно, першою чергою почнуть опалювати садочки, лікарні та школи.

Наостанок мер наголосив лучанам, що питання тепла в їх квартирах – це не лише турбота мерії. Мовляв, згідно зі статистикою, більше 60% втрат тепла відбувається саме в квартирах. Тому впровадження в районі ЛПЗ котлів на альтернативному паливі по програмі співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку буде просто безглуздим, якщо лучани не будуть берегти тепло вдома.

Для цього Романюк порадив утеплювати будинки та стежити, щоб в під’їздах не було протягів, а горища були щільно замкнені.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер