<

Завдяки біржі праці на Волині збільшилась кількість підприємців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:05 | 31.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
molodoy-predprinimatel-goda

З початку 2014 року на Волині одноразову допомогу з безробіття на розвиток власної справи отримали 570 осіб.

Про це розповіла директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук під час прес-конференції з нагоди відкриття Центру кар’єри у Луцькому педагогічному коледжі 31 жовтня, – повідомляє ВолиньPost.

За її словами, одноразова допомога становить 10 тисяч гривень. У сусідній Польщі, наприклад, тим, хто хоче розпочати власну справу, одноразово виплачують від 100 до 200 тисяч євро. Там цією послугою місцевого центру зайнятості скористалися більше 11 тисяч людей.

Раїса Кучмук пояснила, що більшість тих, хто започаткував власну справу за кошти, отримані від Центру зайнятості, – це молодь віком до 35 років, і переважно – це жінки.

Сума виплаченої допомоги для організації власної справи становить 6011,2 тисяч гривень.

«Бізнес-ідей у волинян дуже багато. Є надзвичайно цікаві. Але за 10 тисяч гривень людина не можна все втілити в життя. Це надто малі кошти. Поляки, отримуючи в рази більше, навіть кооперуються і відкривають спільні проекти. В нас поки такої практики не має.

Люди бояться бути бізнесменами-одинаками. Але наше завдання переконати їх, вселити в них віру в себе, навчити їх, зробити впевненішими, допомогти, підтримати. Всі наші проекти спрямовані на те, щоб людина подолала свій страх, і знала, що вона зі всім справиться самостійно», – зауважила Кучмук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер