<

Де збирали запчастини на ремонт “айдарівської” БРДМ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:38 | 28.09.2014 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
10565038_603234483122097_219413039821486213_n

Бійцям роти ЗАХІД батальйону АЙДАР відправлять бойову розвідувальну машину для кращого ведення боїв та захисту. Таку машину подарував їм луцький підприємець через Самооборону Волині, а ремонт та оснащення забезпечили небайдужі громадяни.

Пропри неполадки машини самооборонівці взялися за пошук людей, які б могли спорядити БРДМ, удосконалити та підрихтувати,- повідомили у прес-службі Самооборони Волині.

Так, майстри станції технічного обслуговування «РІО», що дислокується у місті Луцьку за адресою вул. Кафедральна, 16, повністю взяли на себе ремонт машини. Від запаювання захисної сітки до встановлення відеокамер – різного роду робота була пророблена за всього два тижні.

Ні підприємець, що подарував БРДМ, ні майстри, що ремонтували військову машину, не мали бажання називатися. Вважали за потрібне не робити собі слави на доброму ділі, яке має робити кожен громадянин. Більше того, батько та його син із категорією інвалідності пожертвували місячну пенсію у розмірі 500 гривень, аби можна було закупити потрібні запчастини. “Просто прийшов до мене і дав мені 500 гривень”, – каже один із майстрів, що займався БРДМом.

Поза цим окремі запчастини надав Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки, за що Самооборона дуже вдячна директору Ігорю Пасюку.

Про призначення та необхідність такої машини розповідали айдарівці, які нещодавно повернулись зі Сходу нашої країни.  Вони стверджують, що БРДМ може пригодитись для розвідки, для перевезення поранених або загиблих солдат. На цій машині може поміститись більше 20 людей. Сітка, яки розміщена по всьому корпусу може слугувати як захист, а також щоб швидко забратись на машину.

БРДМ “може знадобитись при зачищенні населеного пункту. Їде БРДМ, а за ним може їхати ще 5 -10 автомобілів. Якби таких побільше машин, хоча б 5-10, то це все було б набагато швидше. Але наших, волонтерських, а не армійських» – розповів айдарівець із позивним «Гранд».

Сам же БРДМ кілька днів ще стоятиме у Луцьку, і незабаром буде перевезений на базу у місто Щастя штурмового батальйону “АЙДАР”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок