<

Губернатор Волині розповів, якою хоче бачити Громадську раду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:35 | 9.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
conference
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик озвучив своє баченя щодо співпраці з Громадською радою при голові ОДА.
Зустріч відбулась у четвер, 9 жовтня,  у стінах ОДА, – повідомляє Волинський інформаційний портал.
Володимир Гунчик вважає, що найперше варто змінити саму назву Громадської ради. «Хочу, щоб ми трансформували її і перетворили на Громадську раду при Волинській ОДА. Бо що таке голова? Сьогодні один, а завтра – інший», – апелював губернатор.
Крім того, він зазначив, що, на його думку, влада повинна співпрацювати з чотирма основними гілками громади: ЗМІ, органами місцевого самоврядування, щоб через низову ланку впроваджувати владні рішення, з депутатами, які консолідують сільські та селищні ради, та з депутатами облради, які представляють вибір громади.
Також губернатор наголосив, що хоче, аби Громадська рада була представлена всіма гілками громади, крім того, включно з представниками бізнесу, громадських організацій і молоді. «Ви правильно зробили, створивши відділи, але вони мусять поєднуватись. Чому в молодіжному відділі нема студентів чи молодих науковців?» – цікавився він.
Також Володимир Гунчик наголосив членам Громради, що рекомендації, котрі вона дає, повинні йти від громади, а не від самих членів. «Спілкування має ґрунтуватись на проблемах, які хоче обговорити громада. Також через вас я хочу доносити до громади свої рішення», – наголосив він, додавши, що громада повинна про них знати і мати змогу їх обговорити.
«Громадська рада повинна бути консолідованим органом, який, окрім функції контролю, має виконувати й відповідальну функцію, зокрема за ті рекомендації, які дає владі», – зазначив губернатор. «Громадська рада при владі – це щука, яка не дозволить, щоб карась дрімав», – додав він, зазначивши, що рада ні в якому разі не повинна бути відірваною від суспільства.
«Ми не повинні бути «адобрянс» і «паддєржамс»», – зауважив керманич області, додавши, що свої рішення має право відстоювати як він, так і члени ради.
Крім того, Володимир Гунчик вважає, що серед членів Громради не повинно бути представників влади. «Влада окремо, громада окремо», – підкреслив він, попрохавши відповідно виключити його зі списку членів ради.
«Вважаю, нам треба ще багато працювати, щоб створити реально орган, який буде нести представницькі позиції громади. Я готовий радитись і шукати компроміси», – резюмував він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця