<

В області недопустимі факти утисків російськомовного населення, – головний міліціонер Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:55 | 3.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
PM639image002

Керівник волинських правоохоронців ініціював зустріч за участю активістів громадських організацій, аби обговорити питання щодо належного забезпечення прав і свобод етнічних росіян та російськомовних громадян.

Передував цьому заходу візит представників ОБСЄ, котрі висловили стурбованість із приводу того, що протягом нетривалого періоду в області зафіксовано два кримінальних правопорушення, потерпілими від яких є активісти російської громади, – повідомляє прес-служба міліції.

Мова, зокрема, йшла про відкриття проваджень за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень керівнику російської громади Олександрові Кононовичу та пошкодження транспортного засобу керівника «Російського культурного центру» Ольги Саган.

Тож, аби виробити алгоритм дій щодо попередження випадків порушень прав і свобод російськомовних волинян, за круглим столом зібралися правоохоронці, представники «Самооборони Майдану Волині», «Автомайдану» та батальйону «Айдар», до складу яких входить чимало етнічних росіян.

Насамперед заступник начальника слідчого управління УМВС Анатолій Петрушин розповів про хід розслідування та прийняття кінцевого процесуального рішення за вказаними кримінальними провадження. Після цього учасники зібрання обмінялися думками та обговорили пропозиції щодо спільних дій, котрі б знизили рівень суспільної напруги, а відтак попередили випадки порушень прав російськомовного населення.

“Ми повинні консолідувати зусилля для того, аби усі без винятку волиняни почували себе в безпеці.  Щодо роботи міліції, то можу впевнено заявити: у випадку будь-яких протиправних дій правоохоронці діятимуть згідно з чинним законодавством”, – акцентував начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

Після тривалого обговорення ситуації в державі та області загалом представники громадських організацій дійшли консенсусу: основним аргументом у дотриманні прав громадян є інформаційна кампанія щодо пропаганди єдності і недопустимості утисків громадян на етнічній основі. Тож першим кроком у цьому напрямку стане спільна заява громадських організацій у місцевих засобах масової інформації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер