<

Від міста не залишилось нічого, – волинський боєць про Первомайськ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:02 | 24.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
unnamed

Волинський боєць, який повернувся додому з передової, розповів про реальну ситуацію на Луганщині.

До громадської організації «Фундація розвитку громад» звернувся луцький боєць Сергій, який прибув із Луганщини та знов збирається на передову, – повідомляє прес-служба організації.

Сергій попросив волонтерів забезпечити його теплим одягом та розповів, що відбувалося на території, яку він захищав.

Сергій із своїм батальйоном перебували у місті Попасна (районний центр у Луганській області) та охороняли там блокпост на в’їзді до міста  Первомайськ. Територія ще вважається підконтрольною Україні, але у сусідньому Первомайську вже засіли сепаратисти із ЛНР.

«У Попасні, де є українська армія, працюють банки, магазини, там є продукти та нормальне життя. Люди із Первомайську та Стаханова переоформлюють свою пенсії та отримають їх у  Попасні. Також туди люди їздять за продуктами, ліками тощо» – розповідає Сергій.

Первомайськ розбитий повністю. Від міста не залишилось вже нічого живого. Зруйновані житлові будинки, магазини, ринок, автостанція, аптеки – там нічого не працює. У невеличкому місті, що колись було спокійним та живим не пошкодженою залишилась лише одна дев’ятиповерхіка. Сепаратисти з Первомайську обстрілюють з «Градів» Попасну, завдяки чому місто зазнало багато пошкоджень. Є вбиті та поранені. Люди перелякані сидять в підвалах, а більш сміливіші виїжджають з міста.

Що до людей, які живуть там, Сергій розказав не дуже приємні речі. Не дивлячись на те, що й завдяки українській армії у місті є якесь життя, люди поводять себе із нею не дуже привітливо. Мешканці міста зомбовані російською пропагандою вірять в те, що це українська армія та добровольчі батальйони обстрілюють їх будинки.

«Люди дивно ставляться до нас… відводять очі. Деякі із них підходять та питають, коли все це скінчиться (бойові дії – авт.), наче ми в цьому винні. Питаються, що ми тут робимо й  чому залишимо їх у спокої. Вони вірять в те, що ми самі обстрілюємо їх місто та свої блокпости. Дуже важко спілкуватись з цими людьми» – розповідає Сергій.

Також Сергій говорить, що в його батальйоні були два хлопця з Луганщини (з Луганська та Лисичанська) що дуже патріотично налаштовані та здатні захищати свою землю. Проте, прогнози бійця не дуже втішні. Сергій говорить, що без підтримки держави українські військові навряд чи довго зможуть утримувати місто.

«Думаю, взимку Попасну усе одно захоплять. Наші там довго не протримаються. Ми радили людям, що живуть там, виїжджати з міста, бо нічого доброго там не буде, але їх майже неможливо вмовити» – говорить Сергій.

Волонтери ВОГО «Фундація розвитку громад» зібрали та передали Сергієві речі, що йому були потрібні: теплий бушлат, теплі берци,  рукавиці тактичні, теплі кофти, светри, шкарпетки, термос. Вже на цьому тижні боєць знов вирушає на Схід.

Волинська обласна громадська організація «Фундація розвитку громад» продовжує збір теплих речей, коштів (https://vogofrg.org/) в підтримку волинських військових. Звертайтесь за адресою: м. Луцьк, вул Шопена,11 (Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, 2-ий поверх). Тел.: 0673328802; 0673323040. Особисто перераховувати кошти потреби армії можна на  р/р № 26007500045607  ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», м. Луцьк, МФО 300614, ЄДРПОУ 37707135. Усі зібрані кошти буде витрачено на потреби волинських військових в зоні АТО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця