<

Вперше за 96 років український парламент буде без комуністів, – Порошенко. Відео

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:13 | 26.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
1524775

Виборча кампанія з позачергових виборів до Верховної Ради України та день голосування пройшли чесно, демократично і прозоро, з високим рівнем політичної конкуренції.

Про це йдеться в зверненні Президента України Петра Порошенка в зв’язку з закінченням виборчого процесу сьогодні, 26 жовтня, – повідомляє Корреспондент.

Зі слів Порошенка, відповідно до європейських стандартів пройде і розпочатий підрахунок голосів. “Результати екзит-полів дають змогу зробити перші висновки. Не далі, як учора, я просив вас проголосувати за демократичну, реформаторську, проукраїнську і проєвропейську більшість. Спасибі, що почули і підтримали цей заклик! Конституційна більшість – понад три чверті виборців, які взяли участь в голосуванні – потужно і безповоротно підтримали курс України на Європу!”- зазначив Президент.

Порошенко підкреслив, що українська влада, яка йшла на вибори кількома колонами, отримала переконливий вотум довіри від народу – списки провладних партій набрали понад 50%. “Такого рівня підтримки на парламентських виборах українська влада не отримувала ніколи. І я розумію, що це кредит, який ми важкою і самовідданою працею ще довго повинні повертати людям!” – підкреслив глава держави.

“Ще один важливий, дуже символічний підсумок. Народний суд, вище за який тільки суд Божий, виніс смертний вирок Комуністичній партії України. Вперше за 96 років в українському парламенті не буде комуністів. Українці завдали вирішального удару по п’ятій політичній колоні!” – зазначив Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що, судячи з екзит-полів, він не помилився, приймаючи рішення про позачергові вибори парламенту. “І коли за кілька днів вже побачу офіційні дані, напевно, зможу сказати, що, як президент, я задоволений підсумками голосування” – додав Порошенко.

Він зазначив, що очікує якнайшвидшого формування нової коаліції. “Я максимально буду прискорювати процес, який має завершитися формуванням нового уряду і прийняттям першого пакета реформаторських законів. Моя команда вже підготувала ґрунтовний проект коаліційної угоди. Вона – не про посади. Вона – про принципи та ідеали, про реформи і конкретні закони. Вона – про зміни на краще для всіх і кожного”, – додав Порошенко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер