<

Володимир-Волинській лікарні купили лапароскоп за півмільйона

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:53 | 15.09.2014 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні
4b425d7836cb36d08922bc8b340baefa

У Володимир-Волинській районній лікарні – нове обладнання для здійснення малотравматичних операцій, – інформує інтернет-видання «БУГ».

За кошти міського бюджету була придбана лапароскопічна відео-стійка. Вартість обладнання – близько півмільйона гривень. За допомогою такого обладнання, каже завідувач хірургічним відділенням Михайло Дудич, можна буде проводити операції малотравматичним способом – через невеликі розрізи на тілі. Цей метод допомагає уникнути багатьох ускладнень, одужання після таких операцій настає швидше. Встановити таке обладнання передбачається протягом місяця. Також за цей час лікарі-хірурги повинні навчитися працювати з технікою.

Закупити таке обладнання лікарі хотіли уже давно. За словами міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка, медичну і освітню галузь доводиться розвивати за кошти місцевого бюджету.

Зазначимо, що впровадження в повсякденну практику лапароскопічних методів оперативного лікування виводить охорону здоров’я міста та району на найсучасніший рівень надання медичної допомоги, який буде відповідати загальноєвропейським стандартам.

Нагадаємо, що у Володимир-Волинській районні лікарні також тривають роботи зі встановлення томографа. Поки не можна говорити впевнено, але вони завершаться приблизно за місяць.




24 Квітня, Середа