<

Волинян запрошують на новий автопробіг Європою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 27.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
mainx

Активісти Самооборони Майдану Волині закликали небайдужих громадян приєднатись до автопробігу «Допоможи Україні – захисти Європу», який відбудеться через місяць.

Подібний автопробіг відбувся у вересні, 2014 року, тоді волонтери охопили 14 міст Польщі та Німеччини, – повідомляє прес-служба Самооборона Майдану Волині.

Нагадаємо, в рамках автопробігу країнами Європи вдалося зібрати 90 тисяч гривень, аби допомогти армії. Першочергово, тратили гроші на термобілизну і теплу амуніцію.

Під час наступного автопробігу самооборонівці планують відвідати Чехію, Словаччину, Австрію, Німеччину, Польщу, – повідомили у прес-службі Самооборони Майдану Волині.

«Ми плануємо зробити загальну державну збірку коштів по всій Польщі для України. У всіх воєводствах по всіх великих містах, буде День України. Ми постараємось взяти дозвіл у їхніх міністерствах фінансів на цю акцію. У кожному місті ми забезпечимо скриньку, де люди зможуть залишити якісь речі, і це все передати на допомогу пораненим», – розповів заступник керівника штабу Самооборони Волині Богдан Климчук.

Виїзд планується приблизно через місяць. Тож за цей час, активісти, сподіваються набрати побільше волонтерів, готових витратити свій час та ресурси, аби поагітувати європейців допомомогти українській армії Більше того, автопробіг матиме на меті здійснити й просвітницбку кампанію, адже у багатьох європейських країнах існує зовсім неправильне уявлення про події, що відбувають на Сході України.

Автопробіг проходитиме через Південну Німеччину, тому що ми побачили, що краще працює мета пробігу, коли є потужна українська діаспора, не кількісна, в першу чергу, а організаційна, і люди, які є патріотами. Однією з важливих наших точок буде Мюнхен. Мюнхен це визнаний центр української старої еміграції в Німеччині. Там найбільше українських організацій».

«Автопробігу можна допомогти наступним чином: на підготовчому етапі потрібні люди, які зможуть встановлювати контакти з діаспорами. Потрібні люди, які мають ідеї по перфомансу, тому що ми, в кожному місті проводили виставку фотографій з реалій України. Може в когось будуть ідеї по донесенню інформації. Також потрібне пальне. Адже людям, які бажають їхати, ми не даємо пальне. Вони витрачають власні кошти. Також запрошуємо журналістів», – сказав Климчук.

Під час прес-конференції самооборонівці відзвітувались й про використання коштів, які були зібрані під час минулого автопробігу. «Ми зібрали 180 тисяч гривень. В рамках акції це було десь 90 тисяч гривень, а п’ять тисяч євро надішли вже в Україну після автопробігу. Ці гроші ми витрачали поступово, бо одразу не могли закупити на ці гроші потрібні речі. А розмовляючи з хлопцями, які воюють на Сході, про їхні потреби, і то визначились, що їм необхідні теплі речі. Тому відразу закупили термобілизну та теплу амуніцію. Дві тисячі 817 євро ми витратили на білизну, берці, светри, кросівки, окуляри, рукавиці, спальники, балаклави». Вони наголосили на тому, що Самооборона Майдану Волині допомає всім батальйонам, які цього потребують. Також, активісти сказали, що німці надалі допомагають Україні – громада Нижньої Саксонії нещодавно надіслали ліки та теплі речі.

«На ті п’ять тисяч євро, що прийшли на рахунок Самооборони, ми закупимо тепловізор для Першого територіального батальйону Волині. Це єдиний, суто волинський підрозділ, який сформований з волинян. Він знаходиться в місті Дебальцеве і їх постійно обстрілюють. Щоночі бойовики здійснюють провокації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер