<

Волиняни будуть отримувати більшу зарплату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:32 | 10.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
12487

На засіданнях комісій при органах місцевого самоврядування за участі працівників ОДПІ Волині заслухали 1749 роботодавців, котрі виплачували зарплату менше мінімального розміру.

В ході співбесід 1457 працедавців погодилися підвищити рівень оплати праці, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Відтак, до бюджету надійшло додаткових 0,3 мільйона гривень ПДФО.

«За умови, що всі роботодавці розуміють важливість легальної оплати праці, принаймні на рівні, що гарантується державою, місцеві бюджети не повинні відчувати проблем з надходженнями. В умовах децентралізації влади та надання місцевим громадам більших повноважень, громадський контроль за тим, чи дбає керівник підприємства чи підприємець про соціальні гарантії своїм найманих працівникам, стане додатковим  важелем впливу на рівень податкової культури», – вважає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

За словами керівника ГУ ДФС в області, у ІІ кварталі 2014 року більше чверті волинських роботодавців виплачували зарплату менше мінімального розміру. Зокрема, за підсумками аналізу податкової звітності за формою №1ДФ у 3129 роботодавців Волині  – 26,3 відсотка із загальної кількості,  працівники отримували зарплату менше мінімального розміру. Як свідчить аналітика, середня заплата у таких юридичних осіб – 861 гривня, а у фізичних осіб –підприємців – 933 гривні.

«З отриманням реальної самостійності після децентралізації влади жоден міський чи сільський голова не буде миритися з тим, що представники бізнесу користуються інфраструктурою та ресурсами громади, але не мають належної податкової дисципліни. Тому  фахівці органів ДФС та  місцевого самоврядування на Волині уже напрацювали алгоритм забезпечення  коштами місцевих скарбниць. Легалізація праці та її оплата на належному рівні – один із інструментів цієї взаємодії не лише сьогодні, а й в майбутньому», – підсумував Віталій Чуй.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа