<

Батальйон тероборони Волині перекидають у зону АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:54 | 16.09.2014 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
20140709121358

Сьогодні стало відомо, що батальйон територіальної оборони Волині, який до цього часу служив на Чернігівщині та Сумщині,  перекидають в зону проведення АТО.

Військових відправляють на передову без броні та необхідного озброєння, – повідомляє Нововолинськ діловий.

Військовослужбовці розповіли,  що до виконання бойових завдань готові, але за умови забезпечення їх бронетехнікою та протитанковими засобами.

“Ми стояли на блок-постах і охороняли українсько-російський кордон. Тут ще якось могли обійтися стрілецькою зброєю, але досвід підрозділів, які воюють в АТО,  показує, що без важкого озброєння проти російської артилерії довго не простоїш”, – розповідає один з солдатів.

“Нам не потрібен другий Іловайськ.  Хочемо гідно захищати нашу Батьківщину. Багато солдат записалися до батальйону оборони Волині як добровольці. Чому? Бо їм казали, що ми охоронятимемо Волинь і нам нададуть усе необхідне. Що виявилося у реальності? Держава на нас «забила»…  Усім необхідним бійців забезпечували волонтери і міські чи районні адміністрації. Скільки часу ми чекали бронежилетів, пам’ятаєте”, – зазначає він.

“А тепер хочуть, аби ми   пересуваючись на шкільних автобусах, воювали проти регулярної армії РФ?! Це якась дивна позиція. У піхоти повинні бути наявні принаймні засоби протидії танковим дивізіям супротивника,  а також справні БТРи чи БМП.  Досвід 51-ї бригади показав, що навіть на блок-постах наявність українського танка може вирішити долю бою. Не говоримо уже про атаки чи зачистку територій”, – зазначає боєць тероборони Волині.

“Словом, ми їдемо на війну, але чекаємо адекватної реакції командування  АТО у плані забезпечення нас необхідним важким озброєнням”, – зазначив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер