<

Агропромисловий комплекс Волині працює позитивно, – радник голови ОДА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:41 | 30.10.2014 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
6643285_171a8cad

Кількість продуктів харчування, які виготовляються на Волині, дозволяє продавати їх в інші області України, проте не у всіх галузях спостерігаються позитивні зрушення.

Про це стало відомо сьогодні, 30 жовтня, під час засідання колегії облдержадміністрації, – повідомляє Слово Волині.

За словами радника голови ОДА Сергія Кошарука, індекс промислового виробництва за січень-вересень 2014 року на Волині становить 102,7%, цей показник є шостим в Україні. Програмою економічного і соціального розвитку області на 2014-2015 роки передбачався ріст промислового виробництва до рівня 102,3%, тож Волині вдалось перевиконати заплановані показники.

Сергій Кошарук зазначив, що за 9 місяців цього року обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в усіх категоріях господарств становлять понад 5 мільярдів гривень. таким чином, приріст виробництва сільськогосподарської продукції становить понад 6%, замість запланованих 1,7%.

«Загалом агропромисловий комплекс області працює досить позитивно. Це стало можливим, завдяки праці керівників та простих робітників підприємств, які в цей нелегкий час проводять усі заходи для того, щоб втриматись на плаву і розвивати свою країну», – наголосив радник голови ОДА.

З його слів, область виготовляє продуктів харчування з надлишком, а тому може забезпечити ними не лише своїх мешканців, а й продавати продукцію в інші регіони України.

Втім, проблеми виникають з діяльністю ДП «КХП №2», яке нині не виготовляє борошно для соціальних сортів хліба, що відповідно підвищує його  ціну.

Не знижувати контроль за діяльністю цього підприємства попросив і голова ОДА Володимир Гунчик, адже воно є стратегічно-важливим для області і суттєво впливає на ріст ціни на хліб.

Нагадаємо, посадовець раніше заявляв, що «КХП №2» «хтось задумав поховати».

Покращилась ситуація в контексті експорту товарів.

Водночас скоротили обсяги свого виробництва такі галузі, як виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та паперових виробів, поліграфічна діяльність, виготовлення текстилю, одягу, шкіри, металургійне виробництво.

Проблеми спостерігаються і в добувній галузі, тут виявили «тіньову сторону торгівлі надрами області».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер