<

Юрій Віскунов: “Ми провели семінар для працівників сервісних центрів з приводу роз’яснень положень антикорупційного законодавства”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:56 | 16.06.2016 / Інтерв'ю / /
Перегляди
29
/ Коментарі відсутні

Юрій Віскунов, виконувач обов’язків директора Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області, який опікується роботою колишніх МРЕВ, погодився поспілкуватися із журналістами “БУГу”. 

З листопада 2015 року в Україні скасували «довідку-рахунок» – документ, без якого неможливо було оформити в МРЕВ купівлю-продаж автомобіля. Її замінили на договір купівлі-продажу. Як це вплинуло на процес перереєстрації ТЗ (транспортних засобів). Яка вартість оформлення договору купівлі-продажу? Чи стала вона дешевшою для автовласників?

Дані договори укладаються безпосередньо в сервісних центрах МВС. Продавець і покупець власноручно оформлюють документ у трьох примірниках, після чого працівник сервісного центру перевіряє всі документи по відповідних базах. Даний договір підтверджує правомірність придбання авто, а тому є підставою для здійснення його подальшої державної реєстрації.

Оформлення договору купівлі-продажу у сервісних центрах МВС безкоштовне на відміну від платної довідки-рахунок, яка відійшла у минуле, тому очевидно, що зміни тільки на краще.

Скільки часу займає процес розробки документів?

Перед здійсненням більшості реєстраційних операцій необхідний експертний огляд, також витрачається час на заповнення заяви, різного роду документації як відвідувачами, так і працівниками сервісного центру, тому середня тривалість реєстрації авто – 1,5-2 години. Що стосується посвідчення водія, то час витрачається лише на безпосереднє складення іспитів,  після чого повідомляються конкретні години, впродовж яких видаються посвідчення, звичайно ж, у разі успішності іспитів.

За яким принципом працюють оновлені сервісні центри?

Робота сервісних центрів здійснюється за принципом «єдиного вікна», відповідно до якого особа може звертатися до кожного сервісного центру незалежно від реєстрації її місця проживання або перебування. Ми визнаємо головними принципи відкритості, орієнтованості на клієнта та уваги до кожного, хто звертається за отриманням послуг.

Які функції, які раніше не були властиві для МРЕВ, надаються нині сервісними центрами?

Видача бланків обов’язкового технічного контролю транспортних засобів суб’єктам, які його проводять, також видача документації, що стосується перевезень небезпечних вантажів, а зокрема, ДОПНВ-свідоцтв про підготовку водіїв до перевезення небезпечних вантажів, свідоцтв про підготовку уповноважених з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів, свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів.

У сервісі працюють нові кадри, чи, можливо працівники колишнього МРЕВу?

Станом на сьогодні проведено конкурс на заміщення посад Регіонального сервісного центру МВС у Волинській областіоргану, контролюючого діяльність  територіальних сервісних центрів МВС, що в Луцьку, Ковелі, Камінь-Каширському та Горохові. Конкурс на заміщення вакантних посад територіальних сервісних центрів МВС, де безпосередньо здійснюються реєстраційні дії, видаються посвідчення водія, не проводився, тому там поки працюють колишні працівники, однак разом з цим конкурс, що відбуватиметься для набору працівників сервісних центрів Луцька, Ковеля, Камінь-Каширського та Горохова, плануємо провести таким чином, щоб перезавантажити склад працівників.

Чим займаються експерти у центрі? І чи потрібно платити додаткові кошти за консультацію?

Експерти здійснюють огляд авто при проведенні його державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку для того, аби звірити номери його складових частин з номерами, що зазначені в документах. У результаті в документах, які подаються для державної реєстрації, робиться відповідна відмітка або складається акт огляду. Жодних додаткових коштів за отримання консультації сплачувати не потрібно. Вищезазначений огляд є також безкоштовним.

Разом з цим під час даного огляду у працівників Експертної служби МВС, в певних випадках, можуть виникати сумніви щодо справжності ідентифікаційних номерів та поданих власником документів. У цьому випадку Ви можете замовити проведення експертного дослідження. Це застереже Вас від покупки авто з сумнівним минулим, або інакше кажучи, транспортних засобів з «підробкою». Оплата даної послуги – це компетенція Волинського НДЕКЦ (науково-дослідного експертно-криміналістичного центру).

Відвідувачі часто пропонують вам гроші? Розкажіть, будь ласка, про методи боротьби з корупцією.

Будемо чесні, пропозиції є, повинен пройти час, щоб свідомість людей змінилась і більше не виникало подібних ситуацій. Я завжди наголошую на тому, що громадяни повинні ставитися максимально відповідально до складення іспитів зі знання правил дорожнього руху, до усіх операцій, що здійснюються щодо їхніх транспортних засобів, адже це запорука безпеки всіх учасників дорожнього руху в майбутньому. Нещодавно проведено семінар для працівників сервісних центрів з приводу роз’яснень положень антикорупційного законодавства. Я вважаю, що робота повинна проводитися як з працівниками владних органів, так і з громадянами, таким чином, щоб навіть у думках не виникало питання неправомірних пропозицій.

Після ліквідації МРЕВ ДАІ, на Волині запрацювали сервісні центри, скільки їх, і в яких містах вони діють?

Так, згідно з постановою КМУ від 28.10.2015 № 889 «Про утворення територіальних органів з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ» 7-го листопада 2015 року було створено Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області. Йому підпорядковані 4 територіальні сервісні центри МВС, які діють у містах Луцьку, Ковелі, Горохові та Камінь-Каширському.

Адреси даних сервісних центрів МВС:

Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області: м. Луцьк, вул. Гордіюк, 14 б;

Територіальний сервісний центр 0741: м. Луцьк, вул. Підгаєцька, 3;

Територіальний сервісний центр 0742: м. Ковель, вул. Володимирська, 133;

Територіальний сервісний центр 0743: м. Камінь–Каширський, вул. Першого Травня, 42;

Територіальний сервісний центр 0744: м. Горохів, вул. Івана Сливки, 30.

Розмову вела Наталія Ужвій, інтернет-видання “БУГ”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *