<

Юлія Дригуш: “За освітою я художник. А кулінарія – це теж мистецтво, особливо коли стосується випічки”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:54 | 21.11.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
9
/ коментарі 2

У світі кондитерське мистецтво давно стало таким же вишуканим, як і ювелірне.

А у Володимирі кілька місяців тому з’явилася ще одна молода фея, яка створює солодкі дива – вибагливо оздоблені кекси і тортики. Про секрети і тренди у світі випічки, свій досвід з програмою «Майстер-Шеф» і дієтичні ласощі Юлія Дригуш розповіла на «Молодіжній тусовці», – пише Слово Правди. 

За освітою я художник. А кулінарія – це теж мистецтво, особливо коли стосується випічки. Свої кексики я теж намагаюся по-особливому оформити, зробити їх цікавими, оригінальними і привабливами. Тому художня освіта навіть допомагає. Та й основне моє заняття відповідає професії – як фрілансер працюю у сфері веб-дизайну.

Любов до створення смакоти, мабуть, передалася від батьків. І мама, і тато дуже смачно готують. Я з дитинства крутилася біля мами на кухні, під її керівництвом усе вдавалося. Спочатку допомагала робити шарлотку, потім перейшла до складніших рецептів.

 Перший набір кексів «не для себе» спекла на дівич-вечір подруги, яка виходила заміж. Це було всього кілька місяців тому, у травні. З того часу виконала багато замовлень і на кекси, і не торти.

 Їздила на кастинг програми «Майстер-шеф». Перше, що запитали: «Чи ставалася у вас останнім часом якась біда?». Я приїхала позитивно налаштована, таке запитання сприйняла як дивний жарт. Сказала, що я щаслива людина, в мене чудове життя, я нами повністю задоволена. Після того продюсери інтерес до мене втратили.

На «Майстер-шеф» везла набір шоколадних кексів, дуже переживала, як витримають дорогу. Але на них ніхто і не глянув. Всі страви, які привозили потенційні учасники, просто звалювали на столах на купу. Людей, які проводили кастинг, не надто цікавили професійні вміння і здобутки кулінарів. Ніхто не куштував наших страв. Натомість намагалися відшукати якусь «перчинку» в долях, характерах претендентів на участь. Щоб потім розкрутити на цьому історію для шоу.

 Я й сама люблю солодощі. До того ж важко стриматися, коли працюєш зі смакотою. Та й куштувати треба в процесі приготування. Отак і виходить – росте професійна майстерність і паралельно ростуть кілограми :)

Печу маффіни, капкейки, імбирне печиво і різноманітні тортики. До речі, хоч багато хто плутає маффіни з капкейками, розрізняти їх дуже просто: перші – це кекси без оздоби, лише тісто з різними додатками чи смаками, а другі – прикрашені «шапочкою» з кремому та солодкими оздобами.

 Мастика на тортах – це вже вчорашній день в кулінарії. У своїх виробах використовую не її, а більш натуральний декор – крем, печиво, фрукти і ягоди, квіти. Останній «писк» кондитерської моди – дзеркальна глазур, якою покривають поверхню тортів і тістечок. Але її приготування технічно досить складне, а щоб навчитися, мусово потратити багато часу і продуктів. Тому я поки що тільки планую її опанувати.

 За світовими кулінарними трендами пильно стежу. Маю кількох улюблених блогерів-кондитерів, солодкою творчістю яких надихаюся. Це Нік Макрайдс, авторка каналу КапкейкиДжемми (CupcakeJemma) на Youtube, а також майстерня ласощів львів’янки Олі Собеннікової «Dolce Cupcaker».

 У Володимирі набагато важче продати свою продукцію, ніж у тому ж таки Львові. Люди не готові, а часто й не мають змоги викласти велику суму за кілька тістечок. Саме тому поки не беруся за виготовлення макарунів, хоча й дуже хочу. Але вони випікаються з дорогого мигдалевого борошна,відтак, і ціна на них мусить бути немала. Не впевнена, чи люди купуватимуть.

Люблю експериментувати і знаходити цікаві поєднання смаків. У мене є ванільно-карамельні кекси (карамель для них варю сама), мега-солодкі, їх часто жінки замовляють для чоловіків. А мій улюблений смак – ванільні з лимонним курдом, з легкою кислинкою. Планую робити шоколадні кекси з м’ятним кремом.

Декор добре продумую. Для оздоблення тортиків малюю ескіз. Кексики прикрашаю «на око». Намагаюся, щоб декор був індивідуальним, відображав смаки, характер чи захоплення тієї людини, для якої солодкий подарунок призначений.

В чому моя «фішка»? Мабуть, у цікавих наповненнях. Стараюся зробити так, щоб вироби вражали не лише виглядом, а й смаком. Якось робила «винні» кекси – і в тісто, і в крема додавала вино. Звісно, алкоголь під час приготування вивітрюється, а от аромат і особливий присмак лишаються. Також можна робити не тільки з вином, а й із ромом. Ще маю капсули, в які набирається рідина – вино, ром, коньяк, капучино – і вони встромляються у кекс. Перед тим, як його їсти, просто береш і впорскуєш напій в тісто. Ефект виходить дуже цікавий,і  смакує незвично та смачно.

 Смачні дієтичні десерти – це наступний пункт у моїх творчих планах. Це буде справжній подарунок для тих, хто дотримується здорового харчування. Вже пробувала зготувати торт без борошна і випічки…з буряком. Вийшло справді смачно. Також робитиму цукерочки з сухофруктів та горішків. Такі ласощі значно корисніші, ніж «магазинні», та й діти їх дуже люблять.

Віталіна Макарик




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *