<

“Якщо люди нам довіряють – можемо перевернути світ”, – директор центру “Здорова сім’я” Сергій Крижановський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:57 | 16.03.2017 / Інтерв'ю / /
Перегляди
26
/ коментарів 6

Цьогоріч медичний центр “Здорова сім’я” відзначив триріччя своєї діяльності. За цей час клініка зарекомендувала себе не лише у Нововолинську, але й завоювала високу довіру пацієнтів в області. На базі медичного закладу створені комфортні умови для клієнтів, допомогу надають досвідчені спеціалісти, жителі можуть отримати якісну лікарську консультацію та діагностику недалеко від дому. Про це та інше – у нашій розмові із директором центру Сергієм Крижановським.

Як виникла ідея створення приватної кліні­ки, адже свого часу ви успішно працювали в державній лікарні, де мали постійних пацієнтів?

Думка надавати пацієн­там якісні медичні послуги, доступні в ін­ших країнах світу, з’явилась дав­но. Багато речей доводилося піднімати з нуля і буквально на ходу. Ми як першопрохідники, робили помилки, наступали на граблі, але поступово додавали якийсь життєвий досвід та бонуси для себе. А поштовхом до такого важливого кроку можна вважати розмову з дружиною, яка виявила бажання займатися приватною неврологією. Зрештою, повірили у влас­ні сили і розпочали справу. За позичені гроші купили тракційний стіл. На той час він був дуже дорогий, коштував біля 8 тисяч доларів. Одні з перших почали робити дистанційний збір крові для Рівненського діагностичного центру. Я і досі вважаю, що на той час центр мав одну з найкращих лабораторій в країні.

Потім мені порадили зайнятися ультрадіагностикою. Насправді це були дуже шалені гроші, проте ми ризикнули і в результаті зробили все для того, щоб відкрити клініку.

Спеціаліст будь-якого рівня повинен постійно вдосконалюватися, тому разом із з дружиною поїхали на курси, побачили для себе нові ніші, де можна розвиватися, і почали займатися УЗД.

До цього працював на трьох роботах, сім років управлінського досвіду відіграли надважливу роль у реалізації планів. Враховуючи факт, що в нашому регіоні не було МРТ, склав правильну бізнес-пропозицію та почав шукати інвесторів. І таки знайшов спільну мову з людиною, яка працює в медичному бізнесі й котра повірила в нас. Тоді залучили до співпраці дуже хороших спеціалістів і от уже два роки на базі клініки функціонує МРТ. На цьому не зупиняємося й рухаємося вперед.

Сергій Крижановський – лікар-хірург, закінчив Тернопільський медичний університет. Стажувався по УЗД судин і судинній хірургії в Національному Інституті Хірургії і Трансплантології ім.Шалімова а також в Сlinica san Сamillo Сremona в Італії, де здобував досвід у провідних флебологів світу. Володіє більшістю ультразвукових методик обстеження з тих що робляться у світі. Сфера інтересів – судинна хірургія. Єдиний в Україні сертифіковано застосовує гемодинамічну корекцію CHIVA для лікування захворювань вен на ногах.

Як ваша клініка прийшла до успіху?

Успішність будь-якої структури залежить від двох факторів – це люди і механізми роботи. Ці складові слід враховувати постійно. Якщо наповнити клініку досвідченими фахівцями, то можна вважати, що половину шляху до успіху пройдено.

Для будь-якого медичного закладу найголовніше – пацієнти, які звертаються по допомогу. Їм потрібно надавати послуги на належному рівні, тому необхідно знайти хороших спеціалістів – людей, відданих ідеї, для якої працюють.

Вдосконалюючись в окремих напрямках медицини, разом ми – єдиний дружний колектив фахівців, які заявили про себе в Нововолинську далеко не з гіршого боку. У нас консультують люди з Києва, Луцька, Рівного, Львова. Вони приїжджають, якісно виконують свою роботу і їдуть додому.

Щодо вибору лікувального закладу жителями регіону, то останнім часом спостерігаємо цікаву картину: з Нововолинська пацієнти їдуть в Луцьк, бо вважають, що там отримають якісніші медичні послуги, а з Луцька їдуть в Нововолинськ, бо думають, що краще лікуватися у нашому медичному центрі. Виходить такий от парадокс – добре там, де нас нема. Проте ми чітко бачимо, що все більше пацієнтів довіряють приватній медицині. Нам вдалося зібрати команду, яка може в комплексі вирішувати складні зав­дання.

Приватні медичні заклади досить поширені у західних країнах, у нас менше пацієнтів наважується дослідити якість таких послуг. Чому обрали саме приватний сектор медицини?

Ми направляємо лікарів на тренінги, які проходять як в Україні, так і за кордоном. Це дає можливість отримати знання про нові підходи у лікуванні пацієнтів.

Нещодавно наша працівниця повернулася зі штатів, де перебувала два тижні, набуваючи нового досвіду в медицині. Так от, вона розповіла, що в США 99% усіх клінік – приватні, державні медичні заклади розраховані тільки на малозабезпечених громадян. Праця лікаря дуже цінується у всьому світі, і якщо так, то її слід застосовувати там, де дійсно потрібна кваліфікована допомога.

Клініка “Здорова сім’я” – одна з найбільших приватних клінік у Волинській області, в якій працюють фахівці з різних галузей медицини, які досконало володіють своїми професійними навичками. Інноваційні методи лікування та діагностики дозволяють не тільки діагностувати явні захворювання, але і виявляти приховані загрози.

Пробував розвиватися в державній медицині і неодноразово робив кроки, які, як тоді здавалося, могли б призвести до позитивних змін. На жаль, мої сподівання не виправдалися. В міській лікарні є прекрасні фахівці, проте для того щоб надавати якісні послуги, треба створити правильний процес роботи. Лікар в стаціонарі, не може бути присутнім на роботі лише одну-дві години, він мусить відпрацювати весь день. У нього також має бути помічник, який допомагає організувати роботу.

Я людина цілеспрямована, що знайшла себе в іншому напрямку – тепер лікую в приватній установі. Хто самовіддано працює, той отримує хороші результати. Рухаюся завжди вперед, завжди готовий до нового, бо обставини змінюються. Можу сказати впевнено: отримав те, чого хотів.

Загалом вважаю, що в країні має бути і державний, й приватний сектор медицини. Якщо пацієнти не можуть отримати певні послуги у державному закладі, то йдуть до нас і навпаки. Проте в нашій країні так побудована політика, що інколи особи при посадах забороняють лікарям направляти пацієнтів у приватні лікарні і це є великим злом.

Свого часу стажувався в Італії, у клініці міста Кремона, яке можна порівняти з Нововолинськом. На 60 тисяч населення там є великий приватний лікувальний заклад, де працюють потужні лікарі, професори зі світовим ім’ям. У мене був прекрасний вчитель якраз з цієї кагорти медиків. Саме в Італії я побачив наживо, як співпрацюють між собою державні та приватні лікарні. Тут, на жаль, такої співпраці немає.

У вас багатий досвід відкриття та управління новим медичним закладом. Які проблеми виникали на шляху до отримання статусу успішної клініки?

Легко не було ніколи, проте 2016 рік, здається, був найважчим. Маємо бажання розвиватися далі, але постійно доводиться долати бюрократичні перепони. Намагаюся боротися з ними різними шляхами і це забирає мій час та енергію. Є багато нюансів в законодавстві, що не дозволяють втілити задуми. Звісно, хотіли б отримати можливість працювати з державними коштами – було б прекрасно, якби страхові компанії платили нам за те, що обслуговуємо населення. Друге – асоціація з державними лікарнями. Постійно намагаємося налагодити співпрацю з людьми, які там працюють, для отримання можливості надавати власні послуги.

На відміну від державних медичних закладів, приватні лікарні оснащені новим та якісним обладнанням.

Наше обладнання та професійний рівень лікарів задовольняє різні вимоги пацієнтів. За останній рік ми залучили потужні сучасні технології, яких немає у Волинській області. В гінекології та урології це технологія, яка допомагає укріплювати м’язи тазу. Це і обладнання для реабілітації хворих після травм з лімфостазами – для зняття набряків. Також обладнання, яке допомагає проводити операції без хірургічних втручань.

Якщо люди нам довіряють – ми можемо перевернути світ. Водночас якщо пацієнт ставиться скептично до порад лікаря, купуй обладнання хоч на мільйон гривень – результату не буде.

Як налагоджуєте роботу з пацієнтами?

Ми активно працюємо з інтернетом та соціальними мережами, впровадили можливість ставити запитання та консультуватися в чаті, що пришвидшує надання допомоги людям. Таким чином намагаємося бути ближчими до клієнтів. Також впровадили американську технологію, яка називається «Помічник лікаря» та полягає у тому, що наш працівник допомагає лікарю мати ближчий контакт з пацієнтом, відповідно економлячи вільний час як хворого, так і медика.

Інтернет-видання “БУГ”




коментарів: 6
  1. Не все так гарно,як написано.Я особисто привів свою доньку до невропатолога,а мені сказали ,що дитячого вже давно немає(2 місяці)та мені забули за це повідомити.Покинувши роботу Я НЕ ЗАРОБИВ НІ КОПІЙКИ ДЛЯ РОДИНИ,та згаяв купу часу. Зі мною в цій клініці це не вперше.Хоча в міській -ще гірше,але безкоштовно.

  2. Ага, в цій клініці зроблять купу аналізів за шалені гроші, випишуть купу ліків за ще більші гроші….і покращення не чекайте, його не буде. В цьому і є вся приватна клініка.Єдиний плюс клініки-це те, що на прийом до лікаря не потрібно чекати в коридорі 4 години.Власне за це відчуття “щастя” ви й заплатите чималу суму.))

  3. Да ну це прям так серйозно, капець. Ви прям більше не маєте на шо поскаржитись, то це написали. Не пишіть єрунду Гаврило

  4. За такі гроші могло б і ставлення нормальне бути. Здавала кров з вени, сказала що боюсь, то у відповідь від медсестри чи хто вона там, почула хамовите “то іди додому!”.

  5. Записувалися декілька раз до ендокринолога, прийшли вчасно, а сиділи під кабінетом більше години.. для чого тоді записувати людей через 15 хв, якщо не встигає лікар за цей час прийняти??? Я розумію, якби ми так чекали в міській лікарні, там безкоштовно, а тут.. адже наш в рачегий час- це теж втрачені гроші… люди ж розраховують на щось, коли приходять на свій час!!! зробіть висновки, адже ви можете покращити якість обслуговування!!!

  6. Саме смішно те що лкарі це працівники державної лікарні. де вони тебе не можуть полікувати а посилають у здорову сімю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *