<

Я щаслива від реалізації навіть найменшого проєкту, – Оксана Піцик розповіла про те, яким бачить майбутнє Смідинської ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:49 | 20.10.2020 / Інтерв'ю, Новини / /
Перегляди
42
/ 1 коментар

Ось уже три роки у Смідинській ОТГ, що на Старовижівщині, головує Оксана Піцик. З пані головою громади журналісти БУГу стикалися чимало разів. Так неподалік Смідина проводилися і проводяться цікаві неординарні заходи спортивнго спрямування. Проте не тільки цим цікава громада.

Смідининська громада – не тільки колиска Полісся з дивовижними краєвидами, але і ОТГ зі своїми буденними проблемами, які три роки тому взялася вирішувати тендітна, але сильна Оксана Піцик.

Жінка на чолі громади за допомогою ініціативних мешканців, друзів та сім’ї, а також за підтримки народного депутата Ігоря Гузя змогла показати результат, який вражає.

Оксана Піцик розповіла журналістам БУГу, що вдалося зробити за 3 роки на посаді, про залученні інвестиції, проєкти та енергоефективні заходи, які наразі реалізовуються в громаді, що прагне зробити за наступні 5 років, а також від чого вона стає щасливішою.

Голова громади щиро зізналась, що на початку все було набагато важчим, ніж уявлялось перед першими виборами.

“Насправді все набагато важче, ніж я собі навіть могла уявити. Коли я перші рази приходила в райдержадміністрацію чи в будь-яку іншу структуру, мене там просто не сприймали.

Тоді мені було лише 30-ть років. Я така приходжу кудись, питаю щось і кажу: “Перепрошую, вибачте, будь ласка”, а на мене дивляться: “Що це за дитина прийшла до нас?”

Мені допомогло те, що я можу легко адаптуватися до нових умов, не боюсь нічого нового. Я це сприймаю. Я можу спочатку чинити певний внутрішній супротив якимсь глобальним моментам, але потім включається раціональне мислення і знаходиться зерно вирішення того, чи іншого питання”, – зазначила Оксана.

Говорили і про те, чим зараз живе ОТГ та про основні здобутки громади за останні роки. Серед яких: будівництво дороги “Смідин – Луків”, на яку залучили більше 50 мільйонів гривень, розвиток інфраструктури комунальних закладів, впровадження стратегії розвитку ОТГ, пропорційний розподіл бюджетних коштів, ремонти шкільних харчоблоків та їдалень, капітальний ремонт місцевих доріг, вуличне освітлення та облаштування в кожному населеному пункті дитячого або ж спортивного майданчика.

Також Оксана Піцик розказала про свою участь у міжнародних форумах в Торонто і Брюселі, як їй вдається поєднувати керування громадою й своє сімейне життя та відповіла на питання про те, що робить її щасливою.

“Я щаслива від реалізації того чи іншого, навіть найменшого проєкту. Це для мене найбільша і значна цінність й величезне задоволення”, – зауважила очільниця громади.

У відеоінтерв’ю йшлося й про те, чому Оксана вирішила знову балотуватися на посаду голови ОТГ та що прагне зробити в своїй наступній каденції. За її словами, це інвестиційний й економічний розвиток громади та покращення місцевої медицини.

До слова, разом з головою громади журналісти побували не тільки у Смідині, але й інших наслених пунктах, та на свої очі побачили, що було зроблено за три роки.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок