<

Володимир Верко: “Тимчасові татуювання: для тих, хто не впевнений, чи прикрашати тіло постійними”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:23 | 1.03.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
61
/ 1 коментар

Володимир Верко розповідає, що являють собою популярні флеш-тату та розпис тіла хною.

Сьогоднішня мода на татуювання змушує людей обирати: залишити своє тіло неторканим, що з моди не вийде ніколи, чи все ж відзначитися, додати до свого іміджу перчинку. Історії про те, що з часом тату набридають і переходять в категорію «забавки юності», а ще обвисають разом зі шкірою, вже стали класикою. Але й вони не лякають людей, навіть зрілого віку, які бажають піддати своє тіло певним змінам. Особливо популярними зараз є кольорові татуювання, хоча багатьом до душі все ж чорні малюнки. Залишається сподіватися, що через кілька десятків років у власника розфарбованої шкіри будуть лише хороші асоціації, пов’язані з рішенням набити тату, – пише Місто Вечірнє.

Дилема робити татуювання чи ні не така й складна, адже є можливість зробити це тимчасово. Біотату – це швидко і ненадовго. Словом, найкращий варіант для тих, хто хоче вразити друзів, знайомих стильним виглядом, але водночас підстраховує себе на той випадок, якщо з часом його смак зміниться. Модні флеш-тату, об’ємні 3Д, екзотичне мехенді стали доступними і в нашому місті.
У приміщенні офісу фірми «Vivasan» мене зустрів Володимир Верко.

Салон миттєвої засмаги і тимчасових татуювань – спільний із дружиною Світланою бізнес. А ще вони обоє – менеджери компанії лікувальної і декоративної косметики та фітопрепаратів «Vivasan», а таких в Україні є всього 15. Володимир працює ургентним лікарем-травматологом. Жартома розповідає, що у його зміну виклики трапляються дуже рідко, тому у прагненні урізноманітнити собі життя він долучився до проекту дружини.

-Півроку тому ми вирішили розпочати франчайзингову справу, що не потребувала б значних капіталовкладень. А враховуючи моє рокерське минуле, тема татуювань, хоч і несправжніх, ідеально підійшла, – розповідає чоловік.

Він зізнається, що в юності хотів зробити собі татуювання. Але зараз сміється, пригадуючи, що ідея була геть безглуздою, й радіє, що не піддався спокусі. «Люди змінюються самі, змінюється середовище, у якому вони перебувають, врешті смаки у 20 років і в 40 – не одне і те ж. Тому в мене обережне ставлення до справжніх татуювань, особливо в молодому віці», – каже Володимир.
До майстра псевдотату звертається переважно молодь, порівну і хлопців, і дівчат. Навіть як для студентів ціни тут демократичні. Вони залежать від розміру малюнка і від матеріалу.

Прикрасити тіло можна перебивними картинками, а також хною. Останні тату майстер малює і за трафаретом, і самостійно. Щоправда, зізнається, що до художника йому далеко. Малюнки, трафарети можна обрати з переліку наявних. До речі, з ними можна ознайомитися на сторінці Володимира у Facebook. Дехто приходить із власним малюнком. «Є така рідина для переведення малюнка. Будь-яку картинку, роздруковану на принтері, можна перенести на шкіру.

Щоправда, у хорошому вигляді вона вам послугує один день», – каже Володимир. Найдовше тримається татуювання хною – до двох тижнів. Флеш і 3Д тримаються від 2 до 6 діб. Чоловік каже, що стійкість тату залежить не тільки від правил догляду за ними, але й від людської шкіри. «У декого тримається кілька днів і не більше. В інших людей – два тижні. Річ у здатності шкіри відновлюватися», – каже татуювальник. За його словами, найбільш трендова частина тіла для подібних прикрас – передпліччя, поясниця, гомілка.

Хна для мехенді, звісно, відрізняється від тієї, яку використовують жінки для фарбування й укріплення волосся. Вона зберігається або у вигляді порошку, який треба розводити з водою, або вже готовою – у тюбиках. Візерунок виводять пензлями.
Перед тим, як робити тимчасове тату, Володимир знежирює шкіру спиртом. Розповідає, що для попередньої обробки також добре використовувати олію евкаліпта, яка розширює пори, і фарба довше тримається на тілі. Щоб флеш-тату пристало до шкіри, майстер щедро змочує плівку водою. Кілька секунд – і на тілі красується акуратна тату-картинка. Зробити тимчасове тату не займе багато часу. Щоправда, із хною доведеться попрацювати довше, адже малюнок має підсохнути, потім його потрібно скоригувати. А ще хна буває різних відтінків і можна замовити собі кольорове мехенді.

-Миттєву засмагу часто роблять закордонні зірки перед фотосесіями та важливими виходами у світ, тому її ще називають голлівудською. До складу спрею, яким покривають тіло під час цієї процедури, входить екстракт цукрової тростини. Саме він усього лиш під дією кисню змушує шкіру темніти, наче зріз яблука. Оброблена шкіра «засмагає» упродовж восьми годин, після цього треба прийняти душ. Тримається така засмага близько двох тижнів. Головне, аби чудо-засіб рівномірно ліг на шкіру. Для цього, купуючи його, передовсім не потрібно економити. На щастя, я придбав якісний лосьйон, зі скаргами не зверталися, – розповідає чоловік про ще одну новинку їхнього салону.

Зовнішній вигляд Володимира Верка відразу викликає асоціації з ним як з учасником рок-гурту. І шосте чуття мене не підводить. Чоловік розповідає, що у 1992-1996 рр. грав на барабанах у гурті «Castrum» – на сьогодні вже відомому і поза межами України. Та повернувшись з Ужгорода, де навчався, до рідного міста, покинув гурт.

Утім, до музики зберігає теплі почуття і сьогодні. «Минулого року гурт «Castrum» мав ювілейний концерт. Мене в якості першого барабанщика в його історії запросили зіграти кілька пісень. Я нервував перед тим, бо довго не грав, але потренувався і все минуло добре», – розповідає лікар з рокерським минулим. Володимир також грає на глюкофоні – тональному пелюстковому барабані, який зовнішнім виглядом нагадує НЛО. Утім, він і звуки видає також позаземні. Чоловік навіть має власний канал на Youtube, де інколи розміщує відео своєї гри на цьому інструменті. Звук супроводжується медитативною картинкою. Деякі мотиви Володимир Верко створює сам, а ще в його колекції кавер на улюблену групу «Amon Amarth».




один коментар
  1. Прекрасна сім’я, має вихованих розумних дітей,обоє чудові лікарі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *