<

Владислава Цицьора: про кавери, k-pop і перспективи в українському шоу-бізі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:29 | 13.06.2018 / Інтерв'ю /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Почути її спів володимирчани мали нагоду не раз, адже, як і всі вихованці ЦПО, Влада – постійна учасниця міських заходів та концертів, де виконує пісні і сольно, і у складі вокальної групи. Разом з «Лодомиром» виступала у Польщі.

І часто пробує свої сили на різних конкурсах, від районних та обласних до всеукраїнських. Нещодавно отримала першу премію на міжнародному вокальному конкурсі, організованому у Львові Ігорем Нетлюхом, – пише Слово правди.

– Співаю уже десять років. Дебютувала на сцені дитячого садочка, далі була Устилузька музична школа по класу вокалу, а зараз – ЦПО, де навчаюся співу у суперпрофесійної викладачки Галини Тюрікової, – розповідає устилужанка Владислава Цицьора.

Але ми з колегами відкрили для себе Владу завдяки кавер-версіям відомих пісень, які дівчина записує і викладає на своїй сторінці в Instagram. Почалося все, каже дівчина, досить спонтанно: якось записала перший кавер на улюблену пісню Крістіни Агілери “Hurt”, за кілька днів таки наважилася викласти на своїй сторінці. «Думала, повисить трохи – та й видалю, – згадує Влада. – Але отримала на диво позитивні відгуки. І стало для мене такою мотивацією!»

Підтримка підписників надихнула дівчину продовжувати цю справу. Спершу записувала пісні під фонограму, а згодом почала акомпанувати собі на фортепіано, на синтезаторі. Спершу було важкувато, бо треба було і на клавіші дивитися, і про камеру не забувати. А зараз почувається вільніше. На підготовку однієї пісні витрачає всього два-три дні. А записує ті, які подобаються, які зачіпають. Крім того, ідеї для каверів пропонують друзі. Влада дуже цінує їхню підтримку і намагається дослухатися до їхніх побажань. На її сторінці – близько десятка відео, але в архіві – набагато більше. Дівчина каже, що не поспішає їх публікувати, прискіпливо переслуховує, деякі, можливо, перезаписуватиме наново, щоб був помітний прогрес. Зараз у Влади – вільне літо перед 11 класом, і вона планує присвятити його вдосконаленню і роботі над каверами.

   – В мене немає мети набрати якнайбільше підписників, розширити аудиторію. Роблю це для себе і шукаю людей, яким це теж буде цікаво. Я не пишу свої пісні, не складаю музику, не настільки в цьому поки що досконала. Але хочу хоч трішки донести до людей свою творчість, – ділиться Влада.

Минулого року на фестивалі «Волинська княжна» дівчина здобула перемогу у номінації «Княжна вокалу». Але про це я дізнаюся не від неї, а з Фейсбука. Натомість Влада розповідає про те, що зазвичай не пише на своїх сторінках у соцмережах – про захоплення корейською музикою. K-pop – музичний жанр, який охоплює безліч стилів поп-музики Південної Кореї, включаючи різні напрямки танцювальної музики, електропоп, хіп-хоп і сучасний ритм-енд-блюз. Шалено популярний не лише на батьківщині, а й за кордоном, кей-поп все більше завойовує світ.

Влада розповідає, що цікавість до цього жанру прийшла після перегляду дорам – корейських  телесеріалів, на які «підсадила» подруга. Спочатку зацікавилася ними, а потім відкрила для себе космос корейської музики. «Не могла дочекатися моменту, коли сяду за комп’ютер і почну відкривати для себе нові гурти», – згадує дівчина. Але її нове захоплення друзі спершу не сприймали, казали неприємні речі про виконавців. Мовляв, вони фарбовані, з макіяжем, часто у дивному одязі, схожі на представників «нетрадиційної» орієнтації… Влада ці кпини пропускала повз вуха, ділилася з друзями улюбленими треками. І згодом вони почали більш прихильно ставитися до корейської музики.

До речі, Влада кілька років займалася танцями в MJDS, тому не просто слухає k-pop, а на деякі пісні знімає танцювальні камери. А щоб дізнатися про те, що співають улюблені виконавці, дівчина взялася вивчати в інтернеті корейську мову. Каже, що мова ця не дуже складна, якщо в ній розібратися. Але коли дівчина говорить фразу корейською, то для незвиклого вуха це звучить, немов мелодійний пташиний спів. Крім того, Влада зацікавилася культурою Південної Кореї, дізнавалася про можливості навчання там.

Але вчитися за кордоном, навіть у дуже близькій Польщі, дівчина поки не прагне. «Якщо займатися музикою, співом – то воліла б робити це в Україні», – каже Влада. На перспективу «пробитися» в українському шоу-бізнесі дівчина дивиться з оптимізмом, каже – якщо є талант і наполегливість, якщо не сидиш, склавши руки, а використовуєш усі можливості, то рано чи пізно успіх прийде. Наступного року на неї чекає ЗНО і вибір навчальних закладів. А це літо дівчина планує присвятити розвитку своїх захоплень.

Я не знаю , що написати під цією піснею. Єдине, що можу сказати це те, що я обіцяла літом кавери – виконую. 💞 . . Ця пісня заїла мені. Вже декілька днів не вилазить з голови. 🔥 . «Как де я могла, так обидеть тебя»💔 Це напевно ключові слова. Задумайтеся скільки разів ми ображаємо тих людей, які по – справжньому нам дорогі. Ми своїми вчинками, словами іноді ріжемо больніше , ніж ножем. . Просто задумайтеся на хвилину. Ви дуже сильно обідили людину, або самі обідилися на когось. Ви сидите і дуєтеся. От уявіть, що ця люде в одну секунду може піти з вашого життя назавжди. Ви більше не повернете її. 😔 . І тільки тоді ми задумуємося, скільки ще слів було не сказано, справ не зроблено з тією людиною. . Оберігайте ближчих своїх. І просто зараз скажіть дорогим вам людям, які вони вам потрібні. ❤ . Я люблю вас💖💗 @vadzon_73 @vviktoria.m @anj.tm @dashaa.y @lelya.sapfir0401 #кавер #музыка #covertsytsora #музика #песня #нюша #блог #cover #coversong #music #musically #likeforlike #followme #followforfollow #likeforfollow 💜

Публикация от Владислава Цицьора (@tsytsora.vladyslava)




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *