<

Віктор Ярема: «Не голосуйте за людей, які нічого не досягнули в житті»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:45 | 23.10.2015 / Інтерв'ю / /
Перегляди
22
/ коментарів 12

Перебуваючи у підприємницькому секторі від початку своєї трудової діяльності, Віктор Ярема знає, як організувати правильну схему бізнесу у рідному місті Нововолинську. Він здобув довіру та повагу споживача, а сьогодні прагне показати громаді, що влада може працювати для людей і покращення їхнього добробуту.

Вікторе Романовичу, як охарактеризуєте своїх однодумців, що представляють «Радикальну партію Олега Ляшка» у Нововолинську?

У нас молода незаангажована команда, яку формують перспективні люди, готові відстоювати інтереси громадян в міській, обласній радах. Проблеми в освіті найкраще проаналізує вчитель, відповідно у медичній сфері проблемні питання найкраще бачить лікар. Ми зібрали команду фахівців, які розуміють потреби жителів міста і знають, якими дієвими методами їх реалізувати.

Я у політиці вже 10 років, хоч на початках політичної діяльності не досить активно себе проявляв. Дуже часто мені ставлять питання, чому саме «Радикальна партія». Бо це політична сила, що створена ще у далекому 1890-му році і яка має свою історію. Одним із її засновників був Іван Франко. Я обрав партію, де можна вільно, без цензури , висловити власну думку.

Назвіть сильні та слабкі сторони міста Нововолинська.

Нововолинськ, насамперед, шахтарське місто. Цей бренд не можна загубити. Тиждень тому у Луцьку був лідер нашої партії Олег Ляшко, який сказав, що бюджет не буде прийнятий, поки в нього не внесуть поправки з виділенням коштів на добудову шахти №10. Він запевнив, що через це питання «Радикальна партія» готова блокувати трибуни у Верховній Раді. Ми робитимемо все можливе, щоб добудувати копальню у 2016-му році, а в 2017-му запустити. На базі вугільного підприємства буде збудований збагачувальний комбінат для того, щоб не возити вугілля в Соснівку, на що витрачається дуже багато коштів.

Прикро, але у нас є багато наркозалежних людей. До 1990-го року наркотиків у нашому місті не було. Як з’явилася наркоманія? В 90-х роках, коли заборонили слабоалкогольні напої, люди почали шукати їм заміну. Це переросло в глобальну проблему. Зараз потрібно з садочка, з перших класів школи вести роз’яснювальну роботу, хто такі наркомани.

Багато разів звертався в область, щоб у Нововолинську запустити програму, яка спрацювала б через 5 – 7 років. Поки є люди, які страждають через цю хворобу, їх треба просто лікувати, а молодь виховувати так, щоб вона усвідомлювала наслідки. То не питання одного дня. Затримати того, хто продає наркотики, можна, але це не вирішить проблеми. Треба зробити, щоб люди не купували отрути. Якщо не буде попиту – не буде й бізнесу. Сказати, що міліція і прокуратура не працює, не можна. Поки буде збут, проблема не зникне. Якщо нововолинці виявлять нам довіру, це стане питанням №1, для вирішення якого буде затрачено максимум зусиль.

На що скаржаться жителі Нововолинська?

Є проблеми з гарячою водою на 15-му мікрорайоні, буває, що тече ржава вода. Прориває труби. Я бачу, що їх частково міняють, але на це потрібно виділяти більше коштів. Будемо старатися піднімати ці питання на обласному і на місцевому рівнях.

Вимагаємо від влади зменшення тарифів. Зараз у Києві проходить тарифний майдан для того, щоб люди до кінця місяця не отримали квитанцій про оплату комунпослуг, яких вони не будуть в змозі проплатити. В нашому місті все зроблено для того, щоб знизити тарифи. Керівник теплокомуненерго Анатолій Гаврилюк це зробить, я йому вірю. Адже при зарплаті 1300 гривень заплатити 700-800 гривень за комунальні послуги і прожити на 500 – просто не реально.

Яким чином плануєте поповнювати бюджет міста?

Потрібно, щоб була нормальна законодавча база, щоб підприємці не йшли в тінь, а сплачували податки. У нас є багато людей, що займаються бізнесом. Щоб розбудувати місто і якщо ми йдемо в Європу, то повинні платити податки і контролювати ті гроші, які ми сплатили, на що вони використовуються.

Всі знають вас як успішного бізнесмена. То в чому ж секрет успіху Віктора Яреми?

Секрет успіху – працювати щоденно, складати плани три-чотири дні наперед. Чим більша криза, тим більше треба викладатися, створювати робочі місця і розвивати бізнес. Розвиватися самому і ніколи не стояти на місці. Шукати шляхи для самореалізації. Дивитися, як живе Європа, яку новизну можна впровадити у власній справі. Пам’ятати, що чим менші витрати, тим більший прибуток.

Зараз вже ніхто не бореться за прибуток, лише за те, щоб пережити цей час, дуже важкий в історії нашої держави. Головне втриматися і створити комфорт для людей, щоб вони не так гостро відчували кризу і отримували заробітну плату.

О котрій годині прокидається Віктор Ярема?

Я ніколи не запізнююсь на роботу. Прокидаюся о шостій, їду на одну фірму, на другу, вирішую питання. В мене люди зацікавлені в тому, щоб працювати і заробляти гроші, тому не можу їх ігнорувати. Все решту – потім. Головне, втримати те, що вдалося здобути.

Дружина трохи ображається, бо зараз не так багато уваги приділяю сім’ї. Справді важкий час. Навіть в 90-ті, коли була повна розруха, не відчувалося такої напруги.

Вихідні стараюсь присвятити близьким людям. Маю двоє дітей, які мене дуже поважають. Синові через декілька днів виповниться 17 років, доньці – 7.

Пам’ятаєте свою першу зарплату?

Я не був «мажором» і в мене тато не мільйонер, а шахтар. Мама працювала в ательє у селищі Жовтневому. Сам закінчив Рівненський автотранспортний технікум. Прийшов з армії і почав працювати на підприємстві. Робота була за фахом – водій. Колеги завжди повторювали, що я здатен на більше, і я їх послухав.

Перший кредит в купонах взяв під 370 %. Було дуже важко заробити такі гроші, але з Божою поміччю вдалося.

Чула, любите полювати?

Я – мисливець з двадцятидворічним стажем. З колегами маємо мисливські угіддя. Для деяких журналістів поясню: це не земля, не ліс, а суто фауна – тварини, які живуть на цій території. Ми їх розводимо, доглядаємо, оберігаємо від браконьєрів. Завдяки нашим зусиллям відновилася популяція кабана, косулі, зайця. Приємно, коли в лісі на галявині можна побачити тварин. З цього прибутків не отримуємо. У нас працює єгерська служба. Зараз з’явилося дуже багато браконьєрів, з якими ми боремося. Платимо за ліцензії державі, податки йдуть в район, де знаходяться угіддя.

У нас були такі політики, які ставили ставку на гречку і бабусь. Як ви збираєтеся завойовувати прихильність виборців?

Скажу, що в нас не були такі політики, вони є. Багато партій злили свої голоси тим, хто платить. Я не прихильник такого підходу до виборів. У людини повинен бути вибір, бо гроші чи гречка закінчуються, а жити треба далі. Визначеними «таксами» вони просто відкупляються від виборців. Якщо люди чекають виборів для того, щоб отримати тих 100 гривень, то це ніякої проблеми в їхньому житті не вирішить, навпаки.

Що вже встигли зробити для міста?

За всю свою діяльність створив більш як 350 робочих місць. Збудував 2 підприємства, які успішно працюють і розвиваються. Ми йдемо в політику не для того, щоб обіцяти, а для того, щоб діяти. Я зараз бачу дуже багато людей з власними амбіціями, які думають, що прийдуть в міську раду і все одразу зміниться. Для того, найперше, треба плідно працювати.

Що передамо виборцям?

Не голосуйте за людей, які нічого не досягнули в своєму житті. Вони просто дають обіцянки. Віддайте свій голос тим, хто буде відстоювати ваші інтереси. Прийдіть 25-го жовтня і зробіть правильний вибір.

Розмову вела Юлія Ховайло, інтернет-видання «БУГ»




коментарів: 12
  1. Вікторе Романовичу! Знаю вас давно. Іще із самих початків вашої комерційної діяльності на вул. Сокальській. Вам потрібно було написати дещо інакше. Наприклад: “Не голосуйте за людей, які чогось досягли у житті чесною і виснажливою працею. Голосуйте за злодіїв, брехунів, підлабузників та бандитів!” Так буде правильніше.

    • ніхто адекватний за Кравченка голосувати не буде, тому і залишаються виклянчені голоси таких от неадекватів як Ярема

  2. І це коментує людина, яка десятки років є монополістом у постачанні продуктів харчування в школи і дитячі садочки міста і селища. Ніхто повторюю ніхто невзмозі взяти участь у тендері щоб скласти конкуренцію куму Сапожнікова, а тим більше виграти той конкурс. Всі мешканці знають, як і чим годують дітей в школах і садочках та найголовніше якість продуктів і ціни по яких вони поставляються. Згадайте тільки маргарин в заміну масла, а це тільки маленький сигнальчих. І цей пан досягший всього на грабунку і відмиванні бюджетних коштів в парі з кумом на маленьких дітках і їх батьках, який має будь які привілеї від міської влади, а саме земельні ділянки, приміщення комун.власності у віджатті будь якого бізнесу. І ви виборці, готові голосувати за тиких горе кандидатів. Його чекає те саме, що і його однопартійця Мосійчука! Скоро буде!

  3. Віктор розкажи про 90 більш детально, як у нововолинця разом зі львівськими рекитерами в Польші, у Варшаві відбирали гроші в заробітчан.

  4. Раніше політики робили ставку на гречку,а в теперишній час на морозиво “лімо”…

  5. вікторе ти і чудовий підприемець і футбол підтримуеш,але крім магазинів ти нічого для міста незробив.Хочу тобі дати пораду візьми і відремонтуй площадку зі штучним покриттям яка знаходиться за будинком спорту от тоді можна повірити в твої благі наміри, а так це все бла-бла-бла

    • Я дуже добре пам’ятаю ваш, як вбачається, із В.Б., нічний магазин “АМІГО”, котрий працював у цілодобовому режимі. І все, що там відбувалося вночі. Можу навести задокументовані факти, якщо бажаєте. Та й територія, на якій стоїть торгова точка, теж придбана не без порушень… І знову ж таки, можу це підтвердити. Зменшіть оберти В.Р.! Вдавитесь.

        • Ви самі напросились. Якщо не відмовитесь від своїх слів, я змушений буду опублікувати задокументовані докази.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *