<

Вадим Кравчук: «Мені подобається стрибати, і ці відчуття – політ над планкою та висоти»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:47 | 7.07.2019 / Інтерв'ю, Володимир /
Перегляди
127
/ Коментарі відсутні

Вадим Кравчук – володимирчанин, котрий з дитинства займається стрибками у висоту, став відомим не лише в межах країни, але днями буде виступати разом з українською збірною на Всесвійтній універсіаді.

Як досяг таких висот та на скільки високо стрибає хлопець дізнавалися журналісти БУГу

– Легка атлетика – цариця спорту і включає в себе багато дисциплін. Розкажи будь ласка про твій вид спорту. Чому саме він?

– Мені подобається легка атлетика, тому що вона включає у себе 10 видів, це як біг, стрибки, так і метання. Насамперед мені подобається, що в цьому виді спорту людина виступає не в команді, а індивідуально. Також на цих змаганнях цього виду спорту відбувається дуже багато яскравих подій. Подобається ще й те, що в цьому виді спорту ти можеш відчути жорсткість спорту і проявити самого себе.

– Так чому саме стрибки у висоту?

– Певно тому, що ще з дитинства я почав проявляти талант до цього виду спорту. А ще мені дуже подобається стрибати і ці відчуття ні з чим не порівняти: політ над планкою, і відчуття висоти.

– Ми знаємо, що ти Володимирчанин, проте життя внесло свої корективи. Поділись з нами своєю історією складного спортивного шляху.

– Починав займатися в Михайла Захарченка і саме він мене мотивував та познайомив з цим видом спорту. У Володимирі я тренувався у нашій місцевій ДЮСШ впродовж 4-х років. Далі я перейшов під керівництво Мирослави Скалоцької у Львівське училище фізичної культури. І вже тут я досяг перших високих результатів. Після 5-ти років навчання в училищі, вступив до університету Фізичної культури під керівництво Валерія Лебедюка. Вже тут розпочалися для мене професійні стрибки, збори, чемпіонати України і перші медалі

– Тренування,збори, змагання – це вже, як сенс життя, але у всіх бувають несприятливі дні. Як ти з ними боришся. Можливо маєш особливі способи мотивації, або кредо?

– Дуже багато подорожую, дуже багато працюю і перебуваю на зборах і змаганнях. Для мене як спортсмена це дуже круто. Я так можу себе реалізовувати та втілювати свої мрії. З іншої сторони є сім’я, кохана дівчина і потрібно постійно розлучатися. Бути довго на відстані складно. Намагаюся поєднувати і знайти найоптимальніші варіанти.

– Чи є у тебе кумири чи люди на стрибки яких ти рівняєшся?

– Кумири бувають тільки в дітей, а в моєму віці я сам є собі кумиром. Хоча сподіваюся, що колись і я стану для когось кумиром і будуть рівнятися вже на мене.

– Ти самокритичний, але для спорту це хороша риса. Розкажи про свої досягнення якими ти пишаєшся, або вважаєш достойними їх виділити.

– Я завжди був сильним, перемагав на юніорських чемпіонатах України. Юніором був на чемпіонаті Європи, тоді зайняв 13 місце. Був другим номером збірної на чемпіонаті Європи. Був на чемпіонаті на Балканських іграх (4-те місце). Перейшовши із юніорів у дорослу категорію, де вже змагаються призери Олімпійських ігор, певно це стало для мене високою планкою і перспективою на майбутнє. Зараз пройшов відбір на Всесвітню універсіаду серед студентів. Сподіваюся, що покажу хороший результат.

– Що виділиш в цьогорічному сезоні?

– Був в Польщі, вже у категорії дорослих: стрибав з олімпійським чемпіоном. Він зайняв перше, а я третє місце. Це був серйозний турнір і я зміг себе проявити.

– Також цікаво дізнатися про змагання “Володимирські Висоти”, що спонукало тебе до такої ідеї проведення змагань у нашому місті?

– Я людина творча і мені подобається розвивати спорт будь-де. Ідею придивився у місті Бердичеві, у них є свій турнір. Дуже захотів зробити такий же турнір у себе вдома. Хотів показати, що на Волині є хороші спортсмени для всієї країни та й за її межі. Наше місто дуже круте і можна зробити класні змагання на які приїдуть спортсмени з усієї країни. А для нашого міста – показати, що таке стрибки у висоту, і можливо хтось з дітей захопиться цим видом спорту, та буде ним займатися.

– Ближче до теми універсіади. Що є головним критерієм відбору на такі Всесвітні змагання? Де проходитиме? Коли? Які твої почуття?

– Критерієм відбору було виконати норматив. Він становить 2 метри 15 сантиметрів. Хоча скажу, що норматив не є дуже високими, але вже є рівнем майстра спорту. Далі йшов підрахунок балів. Тобто з 1 січня 2019 року по 28 травня я повинен був якомога більше зробити стартів і показати висотний рівень. Мені вдалося це зробити. Я став другим на Чемпіонаті України в міста Сумах, де я настрибав 2 м.23 см. Доречі це є мій особистий рекорд. Потім у Львові стрибнув 2 м. 20 см. на Меморіалі імені Дем’янюка. Далі було 2 м. 15 см у Стамбулі.

Це все є бали. В рейтингу команд я посів 9 місце, а в її склад входить 25 осіб. Ось так я пройшов в склад збірної України. Універсіада пройде в Італії, у місті Неаполі. Для мене 8 липня пройде кваліфікація і якщо все добре, то 10 липня потраплю до фіналу.

– Що відчував коли дізнався, що потрапив на ці змагання?

– Для мене це не перші змагання такого рівня. Відніся спокійно, як до своєї роботи. Намагаюся зберегти спокій і увійти на пік своєї змагальної форми.

– Які твої наступні цілі та мрії? На які змагання хотів би потрапити?

– В планах є Чемпіонат Світу. А ще є мрія дитинства – Олімпійські ігри.

– Можливо маєш поради для підростаючого покоління спортсменів?

– Моя порада – вкладати всі свої зусилля в дитячому віці. Не стрибати заради показухи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця