<

Володимир Шаповал : ще два дні після збору речей військовослужбовцям в мене не змовкав телефон.

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 1.12.2014 / Інтерв'ю / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

 Сьогодні зібрані речі для військовослужбовців поїдуть на Схід. 29 листопада спільними зусиллями громадської організації «Самооборона Нововолинська» та волонтерської групи «Волинські патріоти» збирали теплі речі та медикаменти для української армії по кількох мікрорайонах міста.

Журналісти інтернет-видання “”БУГ” вирішили обговорити особливості таких акцій у нашому місті з керівником організації «Самооборона Нововолинська» Шаповалом Володимиром, та небайдужими людьми, які допомагали збирати речі.

– Хто надає вам оперативну інформацію про те, чого потребують наші військовослужбовці саме сьогодні?

– Ми дізнаємось інформацію, можна сказати, з перших рук. Співпрацюємо із полком «Азов», та з іншими військовими частинами, куди і відправимо зібрані речі. Принагідно, хочу сказати, що є можливість відправляти адресні передачі, якщо в когось виникають з цим проблеми ми допомагаємо зв’язатись із волонтерськими організаціями, які безпосередньо цим займаються.

Фото00005

– Якими транспортними засобами будуть доставлятися зібрані речі на Схід?

– Більша частина речей буде передана через перевізник «Нічний експрес» на Маріуполь, інша частина поїде на блок-пости під Дебальцево, де, зокрема, несуть службу шестеро хлопців з міста Нововолинська;

– Чи були охочі допомогти в організації такої акції, для більш масштабного її проведення?

– Все організовувалось зусиллями «Самооборони Нововолинська», підключались звичайні люди, в тому числі родичі військовослужбовців. Хоча хотів би відзначити таку негативну тенденцію, ми пробували залучити інші місцеві організації для підтримки нашої акції, які нам відмовили, за їх підтримкою ми могли б зібрати на багато більше речей.

– Чи були активними самі жителі міста?

– Дуже радує небайдужість наших громадян, навіть по закінченню акції, мені телефонують люди і приносять речі, ось вже другий день в мене не змовкає телефон від таких от охочих допомогти. Це справді дуже приємно, адже хто як не ми!

Фото00002

Нам, також, вдалося поспілкуватися з рідними військовослужбовців, які прокоментували роботу по збору і фасуванню речей. Ось, що сказала мати військовослужбовця:

– Спочатку я навіть не знала, де мій син, тому нічого не могла передати. Пізніше він сам почав мені зателефонувати, звичайно говорив мінімально, що живий-здоровий. Від нього я дізналась, чого потребують наші хлопці. Ось я тут, допомагаю синам нашої Батьківщини.

Фото00003

Поділилась думками також волонтер і «просто дружина» військовослужбовця, її коментарі:

– Важко подумати що було б, якби не наші люди! Мій чоловік доброволець, в них все тримається на волонтерах. Він не думає про славу, про визнання учасником бойових дій, він просто захищає Україну. Я знаю одне, що потрібно діяти, тоді буде результат. Наші хлопці воюють не за владу, а за наш народ і за територіальну цілісність України. І якби бойові дії дійшли до нашого міста, я знаю одне, я б не втікала. Це земля моїх батьків і моїх дітей. Тому потрібно діяти, діяти і ще раз діяти.

Оля Івашко, інтернет – видання “БУГ”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *