<

Сергій Радкевич: «Я не хочу обіцяти те, що я не зможу виконати»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:00 | 19.11.2015 / Інтерв'ю /
Перегляди
3
/ коментарів 14

Сергій Радкевич – очільник Володимир-Волинського міського осередку політичної партії «УКРОП» та віднедавна  депутат міської ради. Журналіст інтернет-видання “БУГ” поспілкувалася з паном Сергієм на тему політики та не тільки.

— Укроп – це нова політична сила, котра прийшла до міської ради вперше, от розкажіть які у Вас плани на наступні 2 роки?

— На наступні 2 роки маємо на меті показати, що наша політична сила прийшла не для того, щоб говорити та обіцяти, а для того щоб реалізувати всі ті моменти, що були озвучені у передвиборчій програмі. Одним із пунктів є сприяння розвитку молоді та спорту у Володимирі-Волинському. Так, плануємо облаштувати майданчик для картингу та багів у місті, також дитячі майданчики. Цей проект плануємо втілити ближче до весни. Наразі потрібне погодження з міською владою, де саме можна було би це реалізувати

Є значна кількість питань та проблем у комунальній сфері, котрі варто вирішувати. Це і облаштування стоянок як в центрі міста, так і на околицях: вулиці Луцькій, Драгоманова, військовому містечку. Ми не робили цього напередодні виборів, щоб не говорили, що піаримося, але зараз будемо реалізовувати плани.

До нас звертаються із великою кількістю дрібних питань. Ми нікому не відмовляємо, а намагаємося допомогти, донести до влади проблеми міста. Ми відкрили офіс біля автобусного парку на 2-му поверсі. Там будемо надавати безкоштовну юридичну консультацію всім кому вона буде потрібна, а також розміщується приймальня депутатів від нашої політичної сили.

— Є плани працювати у коаліції, якщо так, то саме з якими партіями і чому?

— У нас є домовленість із політичними силами такими як Самопоміч, Свобода та Радикальна партія. Правда, це рішення приймалося ситуативно на першій сесії та обговореннях. Ми відкриті для співпраці з іншими партіями. Для прикладу, нещодавно зустрічалися із очільником міського осередку партії Батьківщина, котрий декларує, що вони можуть об’єднатися для вирішення проблем міста. І ми з ними готові співпрацювати так само як і з БПП «Солідарність», якщо це конструктивно та потрібно жителям міста.

— З якими політичними силами ви не спрацюєтеся? Поясніть свою позицію?

— З усіма політичними партіями можна приймати позитивні рішення та працювати, окрім політичної партії «Наш край». Це моя особиста позиція і не варто тиснути на мене на сесіях, свою позицію не зміню! Навіть якщо зміниться позиція у Києві. Коли йду біля тих світлин, що на центральній площі, я не можу зрадити тих хлопців, що загинули. Я не піду на те, щоб голосувати та працювати з тими політичними силами, які певним чином можуть бути пов’язані із трагічними подіями нашої країни.

— Були Вам пропозиції від провладних політичних сил про співпрацю? Якщо так, то які?

— З нами спілкувався лише Олег Свідерський на рахунок підтримки його на посаду секретаря. Він розказував про свою позицію, що він планує зробити, що було зроблено. Ми задавали значну кількість питань і на всі отримали відповідь. Говорили, що підтримаємо його кандидатуру у тому випадку, якщо не буде домовленостей з нашими опонентами. Пан Олег запевнив, що не проводив та не буде проводити ніяких перемовин із депутатами від партії «Наш край». Але на 1-му голосуванні ми побачили хто є хто і зрозуміли, що з нами трохи не щирі.

— Чому ви не приймали участі у голосуванні за членів міськвиконкому?

— Не голосували по тій причині, щоб показати свою позицію. Наша позиція була принципова по заступниках і тут ми підтримали міського голову та проголосували за них. Так як саме голові з ними працювати та нести відповідальність.

На узгоджувальній раді у міського голови ми надали наші кандидатури аби їх виставили на голосування по заміщенню вакантних місць виконкому, чого не було зроблено. Я запропонував своїм однопартійцям просто не голосувати, поки не будуть виставлені кандидатури від громадськості та підприємства, які фактично формують бюджет міста. Звичайно, ми з повагою відносимося до частини осіб, що пройшли до виконкому та могли б їх підтримати на голосуванні.

По членах виконавчого комітету, ми не просили включити когось із одіозних діячів, а лише підприємця Віталія Панасюка, який отримавши військову пенсію зміг би представляти інтереси підприємців. Просили, щоб поставили на обговорення та голосування за цю кандидатуру. Так склалося, що після обрання 11-ти членів виконавчого комітету, у його складі немає жодної людини від бізнесу.

За священника не голосували по тій причині, що церква повинна бути відокремлена від держави. Після того як утрималися по голосуванні, то до моїх однопартійців та депутатів від Самопомочі були гострі зауваження та попередження, що можуть бути виключені із «церковної 20-ки».

— Ось які враження у Вас від 1-ї сесії міськради 7-го скликання та 1-го пленарного засідання депутатів 2 сесії?

— Хотілося б щоб на майбутнє проекти рішення обговорювалися напередодні, а не емоційно на сесії. Також, щоб в регламенті роботи сесії зафіксувати узгоджувальну раду. До наступного пленарного засідання ми плануємо плідно попрацювати по питанню робочих комісій. Моя пропозиція відійти від політичних амбіцій, а фахово обрати членів комісій. Не брати кворум від політичної сили, а від досвіду роботи та компетентності.

— У складі якої із 4-х комісій Ви себе бачите: фінансової, земельної, молоді та спорту чи депутатської етики?

— Хоча я маю певний досвід від попереднього місця роботи у земельних питання, але я відмовляюся від роботи у земельній комісії, щоб не було потім до мене упереджене відношення. Потім будуть говорити «Радкевич пішов у міську раду аби тільки вирішувати земельні питання». Можу бути корисним у бюджетній комісії тому, що 25-ть років працював у сфері податків та фінансів. Хоча, я можу працювати у кожній із цих комісій і для мене це не принципово, але хотілося б щоб саме в тій, де міг би принести більше користі.

— Чим займаєтеся, окрім політики?

— У мене є невеликий бізнес зареєстрований у Нововолинську. Це підприємство із продажу будівельних товарів.  Також, подобається доглядати за садком та бачити результат своєї роботи, хоча зараз погода не надто сприяє цьому.

Щосереди, разом із колегами та друзями граємо волейбол. Можливо колись, так на перспективу, організуємо турнір між Володимир-Волинськими міськими осередками політичних партій.

— Маєте політичне та життєве кредо?

— Я не політик, скоріше представник від громади та депутат міської ради. Не хочу обіцяти, те що не зможу зробити – це в першу чергу. Це стосується всіх питань і рішень, що зараз та й  потім будуть прийматися. Коли люди питатимуть, що зробив за час депутатської каденції, то щоб зміг по пунктах прозвітуватися про те, що обіцяв і як я це зробив чи ні, якщо ні – то чому.




коментарів: 14
  1. Депутатом від цієї людини і не пахне! Гнила, продажна і непорядна людина! Обіцянки, які нічого не варті!

    • Дякую за коментар , але я думаю що краще про людину висловлювати свою думку від власного імені , а не ховатися під ніками , а те що Ви зневагою пишете про політичну силу патріотів України за яку проголосувала велика частина містян , та неповага до громади міста ,це ваша особиста думка, та вашого офісу від супермаркету очільники якого пов’язані з трагічними подіями нашої країни

      • Мій коментар не стосувався партії. І навіть шкода УКРОП через такі “кадри”

        • Пошкодуйте краще своїх господарів із супермаркету які вас підставили на цей коментар

          • Про супермаркет ви перегнули чи перекурили

    • Цікаво, а чим пахне (чи тне) від Р. Мороза, М.Клим”юка, О.Свідерського, Н. Замриги?
      Особисто я поважаю Сергія Радкевича як людину і як фахівця. Впевнений що він буде хорошим депутатом, принциповим та послідовним у своїх словах та вчинках.Час покаже

  2. Нехай пан Укроп розкаже як вигнали Васю Сусіка з депутатів, бо хтось один з їхньої партії проголосував за Свідерського. Але не факт, що Сусік, а його визначили винним. Якщо неповага до власних депутатів то де вона буде до опонентів?

    • Василь Сусік сам в змозі відповісти на Ваші запитання і не треба звинувачувати його в тому до чого він не причетний . Якщо у Вас є запитання до мене запрошую в офіс на Ковельській 181 поспілкуємось . Дякую що вболіваєте за нашу політичну силу.

    • хай перше васся сусік розкаже як саме він тим депутатом став): кого він підсунув і хто його до цього надоумив): може васся політично заревнував зятя шо тоже пройшов у раду):

  3. Нова політична сила привела до влади нових людей,розумних,виважених і толерантних.Але ж Володимирська громада більше поважає тих,які в морду б’ють.Спочатку порахуйте скільком депутатам мішалкою по сраці дали,щоб завести в міську раду Хама N1.Вам такі більше подобаються?Ото загнився Володимир.Фу!

  4. чув – священик Євген Рябець у кулуарах, публічно , при свідках напав на депутатку Світлану Федонюк за те що утрималась під час голосування за його кандидатуру у виконком , кричав що вижене з “церковної 20” , що грішна та підтримує жидівську партію. депутати від УКРОПУ, САмопомоч і радикали С.Федонюк захищали, бо тоже утримались так як церква відділена від держави. мала б бути відділена. от так, Федонючка, а ти того попа захищала, статті про нього хвалєбні писала, помагала… а тепер піп сам цар , вимагає до себе поклонєнія, бо церква вже стоїть у парку, грошики до нього рікою біжать. то нащо йому ти, нащо йому люди без бабла?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *