<

Сергій Бучак: «Гарний концерт запам’ятовується надовго»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 14.11.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

Після того як музичний фестиваль «Володимир» перестав існувати, відомі артисти у нашому місті стали нечастими гостями.

Тож якщо досі на афішах районного будинку культури з’являлись, у кращому випадку оголошення про гру КВН та чергове гумористичне шоу, то цьогорічна осінь вразила зорепадом відомих артистів, які зачастили до Володимира. Так, минулої п’ятниці відбулись одразу два приголомшливі концерти співачки Тіни Кароль, які зірвали повний аншлаг у залі та бурхливі оплески не надто розбалуваної подібними дійствами володимирської публіки. Значна частина концертів, які нині відбуваються у Володимирі – справа рук володимирчанина Сергія Бучака, представника модної нині професії event-менеджер, простіше кажучи, організатора різного роду дійств, – пише Слово правди.

– Сергію, з чого розпочалась ваша діяльність у сфері організації розважальних заходів?

– Почалось усе, мабуть, з КВНу – у школі був учасником команди «Реверс», яка свого часу стала чемпіоном України в лізі ЮІР, а також протягом п’яти років працював на громадських засадах у Володимир-Волинській лізі, допомагаючи з організацією ігор. Але з часом КВН в Україні віджив своє та розпочались нові гумористичні проекти, такі, приміром, як Ліга сміху. У 2014-му, коли почалась війна на Сході, припинила своє існування і Володимир-Волинська ліга. Зараз аналізую наші помилки і розумію, що ми надто швидко «запрягли і поїхали», адже у Володимирі відіграли найсильніші українські команди і цим ми самі собі відрізали дорогу для перспективи. Дійшло навіть до того, що нам просто не було кого везти, бо вже «розбалували» публіку потужними командами. А перший серйозний розважальний захід, який довелось організовувати, був присвячений 5-річчю Володимир-Волинської ліги КВН, коли до нас вперше приїхали «Вар’яти» з Сергієм Притулою. Потім подібні концерти влаштовував і в інших містах сусідніх областей. З «Вар’яти-шоу» тоді об’їздили десять західноукраїнських міст і в кожному були аншлаги. Сергій Притула на власному прикладі показав, що і в маленьких містечках, спраглих на подібні культурні заходи, можна збирати повні зали. Далі працював з « VIP Тернопіль», а влітку організував концерт Ірини Федишин.

– Тобто, завдяки КВНу вдалось «проникнути» у вітчизняний шоу-бізнес?

– Не можу сказати, що я туди «проник», але деякі правила шоу-бізнесу таки засвоїв, зокрема, те, що тут кожен відстоює лише свої інтереси, але зав’язались певні знайомства і з часом зрозумів, що хочу організовувати концерти зірок у рідному Володимирі і у подібних маленьких містечках Західної України. Думав тоді, що буду дуже оригінальним і ніхто до цього ще не додумався, але, виявляється, ця сфера в Україні розвивається нині досить швидко, адже є багато людей, які беруться за таке. Цьому сприяє й те, що вітчизняні артисти, які досі «світились» лише на різних медійних проектах та виступали на корпоративах, стали більш охоче вирушати в тури Україною, не оминаючи маленьких міст. Тому практично всі нині мають бажання кудись їхати, але шукають хорошого організатора.

Спочатку думав, що буду і надалі влаштовувати гумористичні концерти, інколи розбавляючи їх музичними. Але після того, як мені увірвався тур з командою «Ліги сміху», вирішив зосередитись на інших заходах. Тим паче, що від багатьох чув побажання, аби до нашого міста приїхав співак Олег Винник. До нього я їздив три рази, вмовляючи приїхати до Володимира. Перемовини тривали важко, але, врешті, артист погодився, квитки було продано за місяць до концерту, який, на жаль, так і не відбувся через хворобу співака.

– Як відбувається процес організації концерту? Як знаходите артистів, яких потім запрошуєте ?

– Найперше відстежую артистів, які зараз в турах, бо якщо в їхньому графіку є вільні дати, то зростає ймовірність «висмикнути» виконавця і привезти його до Володимира. Такий варіант влаштовує і артистів, яким не потрібно спеціально їхати у маленьке містечко, аби дати концерт, адже це фінансово затратніше, і організаторів, адже коли артист в турі, вартість квитків, зазвичай, нижча.

Так у мене вийшло із Тіною Кароль – випадково побачив у мережі, що співачка в рамках туру «Всі хіти» восени виступатиме у Ковелі та Кузнєцовську, а це міста з якими я співпрацюю в плані організації концертів. Дізнався контакти концертного директора Тіни і запропонував приїхати ще і у Володимир, Червоноград та Дубно. Мене відразу запитали, який у нас зал, а так як він досить невеликий (усього 603 місця), то виникла ідея провести у Володимирі-Волинському та Червонограді по два концерти в один день. Обговорили усі моменти та взялись до роботи. Зазначу, що тут мені певною мірою пощастило, тому що коли телефонуєш менеджерам артистів, то ті в першу чергу цікавляться досвідом роботи організатора – з ким працював, з якими залами мав справу та якого масштабу дійства влаштовував, а тут мене тільки запитали чи взагалі тямлю щось в організації.

– А виконання умов райдеру артиста – це теж ваша робота?

– Частково так. Утім, у випадку з Тіною Кароль я не був прямим організатором, бо працював з фірмою, яка є основним прокатником співачки. Тому вимоги до транспорту та забезпечення побутових потреб виконують вони, а я лише скеровую на місці та допомагаю обирати кращі місця та організувати логістику. Також моя робота – забезпечити наповненість залу та організувати все так, аби в приміщенні були комфортні умови для проведення концерту.

Команда Тіни Кароль залишилась дуже задоволеною саме тим, що в залах усіх трьох міст було тепло, адже перед тим вони добряче промерзли на концерті у Жовтих Водах. Чесно кажучи, сам під враженням від високого рівня концертної програми та того, що все вийшло так добре. Після концерту в Червонограді переживав, щоб у Володимирі було не гірше, але , навпаки, вийшло ще краще, а в Дубно взагалі чудово.

– Після такого масштабного концерту чи можемо сподіватись на те, що подібні дійства відбуватимуться у Володимирі частіше? Які взагалі плани на найближче майбутнє, яких ще артистів нам чекати?

– Наступний захід, який організовую, відбудеться 25 листопада – у Володимирі виступить відомий театр тіней, фіналісти талант-шоу багатьох європейських країн. При нагоді запрошую усіх бажаючих, бо впевнений, що це буде справді цікаве дійство. Тим паче, що ціни на квитки досить доступні – від 80 до 120 гривень.

Щодо планів, то їх є багато і запрошувати артистів можна часто, утім підходити до цього питання бездумно, скликаючи усіх підряд, не можна. Адже тут потрібно враховувати безліч моментів – чи зможе той чи інший артист зібрати публіку, чи по кишені володимирській публіці встановлені ціни на квитки.

Якщо все вийде, то ще у цьому році у Володимирі очікується великий концерт відомої виконавиці, але поки що не хочу розкривати карт, бо незабаром стартує сезон корпоративів і тут можуть виникнути накладки. Але, безумовно, старатимусь привозити до нашого міста цікавих артистів, концерти яких запам’ятаються володимирській публіці надовго, адже такий культурний відпочинок не може зрівнятись з проведенням часу в якомусь ресторані чи барі.

Тетяна Ізотова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *