<

Ольга Єрошенко: “Починаючи з 1998 року, я веду заняття з аеробіки”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:31 | 11.03.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Ольга Єрошенко, яка у минулому була професійною танцюристкою, а тепер є професійним майстром з аеробіки, допомагає жінкам приводити тіло в порядок під музику та з хорошими новинами.

Дівчата, які відвідують її заняття, починають, з позитивних історії. Не можна змінити тіло, коли на душі зле, переконана Ольга. А ще вона не радить дотримуватись жодних дієт, бо вони негативно впливають на організм. І говорить, що не слід панікувати, коли вага показує, що ви не тільки не скинули кілька кілограмів, а навпаки – набрали. Бо візуально людина все ж худне, а збільшення ваги тіла відбувається за рахунок підкачування м’язів. Своїми секретами вона поділилась на сторінках газети Слово правди.

–  Починаючи з 1998 року, я веду заняття з аеробіки, – розповідає пані Ольга. – До того я працювала в ансамблі «Дружба», де танцювала народні танці. Якось мене запросили у ВПУ вести ритмічну гімнастику. Мені сподобалось. І після того виникла ідея займатись цим професійно. Згодом набрала групу та орендувала зал, і справа зрушила з місця. Стала їздити на різноманітні тренінги та семінари, де викладали спеціалісти міжнародного класу, цікавилась новинками. Поступово групи збільшувались, бо охочих займатись аеробікою ставало дедалі більше. Були періоди, коли доводилось проводити у залі по вісім годин на день. З часом стали вести тренування і інші дівчата, які навчились цьому у мене та на таких же семінарах. Але в силу різних причин (сімейні справи, декретні відпустки) дівчата, крім однієї юної, але вже досвідченої та Катрусі, відійшли від занять, до того ж, мене довгий час не було у місті, тож групи розлетілись. А тепер ми проводимо заняття по три рази на тиждень – в обід та ввечері у Будинку культури та маю одну персональну групу в «Спортленді».

Моїми клієнтками є дівчата та жінки різного віку і професій. Усіх їх поєднує одне – бажання мати підтягнуте тіло та хороше самопочуття. Адже вправи, які ми виконуємо, позитивно впливають не тільки на м’язи спини, сідниць, рук, ніг, що видно візуально, а й на внутрішні органи. Зокрема, користь аеробіки полягає у збільшенні вентиляції легень, підвищенні ефективності роботи всієї серцево-судинної, ендокринної та репродуктивної систем. До того ж, ритмічні вправи під музику поліпшують настрій, дарують відмінне самопочуття, сприяють розвитку сили і витривалості жіночого організму та прискоренню обмінних процесів. У наш час, коли світ перенасичений негативом, що погано відбивається на емоційному стані людей, я намагаюся покращити його.  Тому на моїх заняттях прошу ділитися добрими новинами. Був випадок, коли одна жінка почала говорити про щось не зовсім приємне, потім на півслові зупинилась і переключилась на позитив. Мій девіз є таким: не маєте хорошої новини – створіть її.

Є багато способів, як скинути вагу, отримати хороше самопочуття і зайнятися собою. Для мене аеробіка – ідеальний. Я сама спробувала різні способи: тренажери, йогу, східні танці. Але саме цей вид спорту, судячи з мого досвіду, є найгармонічнішим та найкраще впливає на тіло.

Багато хто орієнтується на вагу, та правильніше судити про схуднення по об’ємах. Виконуючи вправи, накачуються м’язи. А вони важкі.  І тому зовні людина може худнути, а вага залишатиметься та сама. Результати стають помітними лише у тому випадку, коли створюється дефіцит калорій і спалюється їх більше, ніж споживається. Тому слід приділяти увагу збалансованому харчуванню і вживати більше білка та овочів, а також частіше пити воду, тоді усі намагання стати стрункішою зростуть у рази. Особливо варто надавати перевагу натуральним продуктам, які можна придбати на ринку. Щодо різноманітних дієт, моя думка така: організм має отримувати усі необхідні речовини, і відмовлятись від них не варто. Раджу їсти все, але у помірних дозах. І прислухатися до організму, дивитися, що відбувається: що підходить, що не підходить, що дає результат, що – ні. Універсальної дієти немає.

Мої вправи розраховані на людей різної вікової категорії та тілобудови. Розроблені спеціальні комплекси для людей старшого віку і для тих, у кого є певні обмеження. Можуть приходити і діти, починаючи з 9-ти років, якщо ріст і розвиток дозволяє займатися. Місяців через 2-3 після пологів йдуть матусі. Їм підбираємо вправи і навантаження так, щоб не пропало молоко. Іноді хтось, хто має претензії до окремої частини тіла, отримує на тренуванні додаткову вправу, для цієї зони.  Не всі можуть однаково переносити одні й ті ж навантаження, тому підхід індивідуальний, хоча й працюємо в групі. Бо лише в такому випадку на заняттях відбуваються дива. Не дарма аеробіка входить у програму всіх фітнес-центрів. Коли в групу приходить новачок, я спрощую програму, але так, щоб від браку навантажень не постраждали постійні відвідувачі. Так людина швидше адаптується і почувається впевненіше.

Заняття аеробікою для багатьох дівчат моєї групи стали «наркотиком». Деякі з них розповідають, що настільки звикли до них, що коли не мають можливості відвідувати їх, відчувають дискомфорт. І тільки систематичне виконання вправ під ритмічну музику дає їм наснагу та впевненість у собі. А разом із тим  здоров’я, красу, чудовий настрій та молодість.

Жанна МАРКОВСЬКА




один коментар
  1. Починала в Ольги Федорівни з 3класу це був 1998 рік займатися аеробікою, полюбила на все життя і дуже їй вдячна. Потім були бальні танці в паралелі і навчанні на хореографа в університеті та академії, пізніше відкрила власні школи танців працювала, пізніше переїзд закордон де займаюсь цим далі і отримую нову вищу освіту.
    Дякую Ользі Федорівній та Чикало (зараз не знаю прізвище нового) Ірині Олександрівній за їхню методику і натхнення яке вони мені дали на все життя, остання має КСТ
    “Перлина” в Новолинську.
    Оце справжні дипломовані хореографи, а не самоучки яких розвелось як мух і одні панти і підлабузництво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *